Illustrasjonsbilde. REUTERS/Stringer
annonse
annonse

Klimamøtet i Madrid begynte med at FNs generalsekretær erklærer at «hvis vi fortsetter som nå», formodentlig med nåværende økning våre klimagass-utslipp, vil klodens temperatur øke med fire grader innen 2100 – neppe basert på IPCC’s (FN’s miljøpanel) modellbaserte prognoser?

Vår statsminister ønsker å være flinkest i klima-sammenheng og vil ha en reduksjon av klimagass-utslipp på 55% innen 2030.

Jeg ønsker med dette å etterlyse hvorfor det blir fortiet at Kina, India med mange flere, fritt kan øke sine utslipp frem til (minst) 2030, mot «å melde dette inn».

annonse

Les også: Den norske klimafascismen

Kina er i en særstilling, landet øker sine klimagass-utslipp raskt, og bidrar nå med nærmere 29% av de samlede antropogene utslipp. Det forties også at Kina har i drift 987 kullfyrte kraftverk og er i gang med utbygging av 121 til. Kort fortalt kan EU og vi redusere våre utslipp med 100% innen få år, det samlede utslipp vil allikevel øke.

Fortielsen omfatter nesten alle media og innen politiske fora fra regjeringsnivå og nedover, bl.a. har jeg etterlyst konkrete svar på dette til Klima og miljø-departementet siden april, med to purringer, men ikke fått svar.

Foreligger det ingen de facto forpliktelse til å publisere denne fundamentalt viktige informasjon?  

annonse

Denne henvendelsen kan selvfølgelig ignoreres – men de faktiske forhold blir ikke borte!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon