Stine Bredal Oftedal under VM kampen mellom Norge og Danmark. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Norges VM-håp lever for fullt etter en dramatisk seier over Danmark. Camilla Herrem og håndballjentene var nede for telling, men kom tilbake og vant 22-19.

Norge fikk en fryktelig start på kampen. Bomskudd, tekniske feil, nesten ingen redninger av keeper Silje Solberg og et gavmildt forsvar, ga danskene alt de ønsket seg. Det resulterte i 0-5, 2-7 og 3-8 for Norge.

Men det snudde fort da Solberg begynte å redde skudd etter bra støtte fra Norges forsvar.

annonse

– Vi klarte å tette igjen og springe inn noen kontringsmål. Jeg følte meg så stor, to meter høy og to meter bred, utpå der utover i førsteomgangen, sier Camilla Herrem til NTB.

Hun scoret flere mål, blant annet et svært viktig mot slutten av kampen som ga 21-19-ledelse.

– Jeg synes vi hadde ganske bra ro. Det har noe med at Thorir (Hergeirsson) har roen når han tar timeouten (på 0-5) og ikke står der og fyrer opp og er sur.

annonse

Danmark ble straffet med flere kontringsmål. 6-9 ble snudd til norsk 12-9-ledelse ved pause etter en frenetisk avslutning av omgangen. Den inneholdt flotte norske mål og en Heidi Løke som ble stygt albuet i gulvet av en motspiller.

Ut

Like etter pause ble Solberg truffet rett i ansiktet etter en avslutning fra kanten. Hun måtte ut for en pause etter smellen.

Det ble en hard kamp, men Norge var hakket bedre tross storspill av Danmarks keeper Sandra Toft. Solberg var også meget god og hadde viktige redninger også i 2.-omgangen.

Danskene presset på mot slutten med de norske jentene holdt de danske jentene på avstand.

– Vi spiller ikke en pen kamp, men vi jobber så innmari bra sammen. I dag gjør vi det vi ikke klarte mot Nederland, og det er jeg skikkelig stolt over, sa Stine Bredal Oftedal til TV 3 etter kampen.

Den norske seieren gjør at det trolig bygger seg opp til en helt avgjørende kamp mot Tyskland onsdag. Tyskland ødela EM for Norge i fjor med en knapp seier i åpningskampen.

annonse

At Norge skal feile mot et begrenset Sør-Korea mandag, virker lite sannsynlig.

– De spiller veldig annerledes. Det går fort og de har fintesterke spillere med stort balltempo. Det er annerledes å spille mot dem en det er mot mange andre lag, sa Hergeirsson om mandagens motstander.

Tett

Norge har tre VM-titler hittil. De kom i 1999, 2011 og 2015. Det kan bli en fjerde i Japan om landslagssjef Thorir Hergeirsson klarer å tyne det maksimale ut av sitt lag.

Med fem-seks nøkkelspillere skadd og uaktuelle, svinger prestasjonene i det norske laget mye. Holder det mot for eksempel Russland i en mulig semifinale?

I de to andre kampene i gruppen fikk Norge et resultat med seg, og et som ikke var så gunstig søndag. Serbia slo Sør-Korea 36-33 mens Tyskland overrasket litt med 25-23 over Nederland.

Tyskerne tok dermed over ledelsen puljen. Dette er stillingen: Tyskland 5 poeng, Nederland 4, Norge 4, Serbia 2, Sør-Korea 2 og Danmark 1.

Ved poenglikhet i hovedrunden slår innbyrdes oppgjør inn for å skille lagene. De to beste avanserer til semifinale fredag.

Russland er langt på vei der allerede fra den andre gruppen. Russerne har seks poeng av seks mulige så langt og ser ut til å cruise mot cupspillet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon