Oslo 20190311. PST-sjef Marie Benedicte Bjørnland og Oslo-politiets visepolitimester Bjørn Vandvik. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Politidirektør Bendicte Bjørnland vil straffeforfølge de som brenner koranen. Hun har også gitt grønt lys som øverste leder av PST å innhente opplysninger om nordmenns flyreiser, som er brudd på loven! Hvorfor får hun fortsette i politiet?

George Orwell advarte i sin bok 1984 om et sensur- og overvåkningssamfunn som ville komme engang i fremtiden. I Norge er vi der allerede.

Gamle bestemødre er blitt kastet i fengsel for å være ufine i munnen. Fotballsupportere blir stanset av politi før de skal på kamp og blir avbildet mens de holder oppe legitimasjon. Du har ikke lov til å kommentere nyhetene som du selv betaler for gjennom tvangsskatt hos NRK.no. De ber deg holde kjeft samtidig som de tvinger deg til å betale lønna deres.

annonse

Politinorge har til og med satt opp egne nettpatruljer som saumfarer Facebook for å passe på at folk ikke skriver en «hatefull ytring». Gjør du det så kommer de på døra. Jeg snakker ikke om Kommunistkina. Jeg snakker om Norge. La det synke inn.

Og ikke nok med det. For et par uker siden fikk vi vite fra den tidligere PST-sjefen at de vil gjøre sin egen tolkning av «hatytringsloven» hvis du brenner en bok. De vil straffeforfølge deg, du som betaler lønna deres.

– Det å skjende koranen vil kunne være, i en gitt kontekst, brudd på straffelovens § 185 om hatefulle ytringer, uttalte politidirektør Benedicte Bjørnland ifølge NRK.

annonse

Snudde etter press

Justisminister Jøran Kallmyr forsvarte Benedicte Bjørnland på Facebook etter uttalelsen. Han pisset på grunnloven og forsvarte politiets tolkning av «hatytringsloven». La også det synke inn!

Etter massiv kritikk i kommentarfeltet fikk pipa en annen lyd og han snudde. Plutselig, etter press fra sine egne, mente romsdalingen at det var okay å brenne bøker.

Jøran Kallmyr er en typisk politiker man ikke kan stole på. Han tenker kun på seg selv og sin egen karriere, akkurat som de fleste andre på stortinget. Derfor er han lydig og nikker med når overmakten i politiet prøver å kneble ytringsfriheten.

Er det slike politikere vi vil ha?

Ulovlig overvåking

Nå har vi fått en ny skandale. PST, med Bjørnland på toppen, har drevet ulovlig overvåkning av norske statsborgere de siste årene.

PST har gjennom Norwegians bookingsystem urettmessig skaffet seg tilgang til store mengder opplysninger om norske og utenlandske passasjerer på nasjonale og internasjonale ruter. En slik tilgang har PST ikke hatt hjemmelsgrunnlag for, slår EOS-utvalget fast.

annonse

– Vi mener innhentingen har vært – og er – ulovlig, het det i en pressemelding fra EOS-utvalget torsdag.

Gjennom Norwegians bookingsystem har PST hatt tilgang til navn, tidspunkt for bestillingen, tidspunkt for reisen, reisemål til og fra, betaling og kredittkortnummer med de 6 første og 4 siste sifrene.

I tillegg har systemet hatt informasjon om e-postadresse, telefonnummer, bookingnummer og opplysninger om eventuelle andre personer på samme booking/felles billettbestilling.

Jepp, du leste riktig. Onkel politi som blir finansiert av norske skattebetalere bryter selv loven. Politiet som er til for å opprettholde «lov og orden», og som skal være rollemodeller i det norske samfunnet, er selv kriminell.

Er det et slikt politi vi vil ha?

Stanse terrorangrep?

annonse

Politiet har ikke mer makt enn den vanlige mann. Myndighetene kan ikke gjøre som de vil og strippe oss for våre grunnleggende rettigheter. De jobber for oss, ikke omvendt!

I denne skandalen er det sjokkerende at folk ikke forstår alvoret. I kommentarfeltet til VG kan man lese mange kommentarer der man forsvarer PST, som for eksempel denne:

«Vi skal være glad vi har PST som tar seg av overvåkningen. Alt for sikkerheten.»

Og denne:

«Hvordan skal PST hindre terror og kriminelle når de ikke får oversikt over slike ting?»

Disse personene har ikke forstått noe som helst. Og er du en av de som forsvarer PSTs ULOVLIGE overvåking så har du ikke forstått noe du heller. Vil du ha et hemmelig politi som Stasi og KGB som opererer utenfor loven? Vil du ha et samfunn som DDR og Sovjetunionen?

Dette handler ikke om å stoppe terrorister. Ønsker du å stoppe terrorister og fremtidige terrorangrep? Stopp innvandringen fra land med høy andel terrorister! Bank på døren til de som styrer landet fra stortinget og ta opp problemstillingen med de som er ansvarlig. Gjerne med Frp, hvis du stemmer dette partiet. Ikke la myndighetene ta fra deg verdifulle rettigheter!

Fokuser på politikere

Politiet kan ikke bruke unnskyldningen at de må «forhindre terror» om absolutt alt. De brukte denne unnskyldningen også etter koranbrenningen. Er du tilhenger av PSTs straffeforfølging av de som brenner koraner også? Vil du leve i en politistat der de bestemmer hva som er rett og galt?

Folk må huske på at «forhindring av terror» kan brukes som et verktøy for å få gjennomslag i knebling av ytringsfriheten, pluss mer sensur og overvåking.

Det er lov å stoppe opp og bruke hodet. Dine rettigheter er ekstremt viktig. Kaster du de bort for å bli kvitt terrorfrykten så er det enkelt for politimyndighetene å bruke dette videre i andre sammenheng.

Og spesielt en ting er viktig her: Politikere er ansvarlige for å ha en innvandringspolitikk som beskytter nordmenn. Hvis vi allerede har potensielle terrorister i dette landet, så har politikerne feilet grovt, og de bør holdes ansvarlig. Myndighetene skal ikke ta fra deg dine verdifulle rettigheter fordi de selv har sovet i timen.

Hoder må rulle

PSTs overvåking av nordmenn bør få store konsekvenser. Etter at de ble avslørt og anmeldt av EOS-utvalget så har de plutselig avsluttet hele overvåkingspraksisen.

– EOS-utvalget har nå konkludert med at innhentingen ikke har hatt nødvendig rettslig grunnlag. PST har som følge av kritikken umiddelbart avsluttet den kritiserte praksisen, skriver PST i en epost til NTB.

Nå beklager PST med PST-sjef Hans Erik Sjøvold. Han «beklager». Skal de slippe unna så lett?

Og legg merke til navnene: Hans Erik Sjøvoll. Benedicte Bjørnland. Toppsjefer som har gjort Norge til et mer utrygt land. Sjøvoll som feilet totalt i knivhovedstaden da han var politisjef i Oslo. Det eneste han huskes for er å sende ut Ramadan-hilsen mens volden i hans egen by bare økte. Den «bragden» gjorde at han ble belønnet med stilling som sjef i PST. Helt utrolig! Stoler du på slike personer? Skal lovbryterne slippe unna med en «unnskyldning»?

Hoder må rulle. Og de må rulle helt inn i fengsel. PST har brutt loven og pisset på nordmenns rettigheter. Hoderullingen bør starte med Benedicte Bjørnland. Hun var sjef da den ulovlige overvåkingen skjedde. Denne udugeligheten er ikke en sikkerhet for det norske samfunnet, hun er en stor fare.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon