Senterpartiets Ole André Myhrvold. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

SP mener Acer svekker Norges konkurransefortrinn

Kritisk til regjeringens kommunikasjon om Aceravtalen. 

Senterpartiets Ole André Myhrvold tar i Nationen et oppgjør med regjeringens forsøk på  å tone ned konsekvensene av Aceravtalen.

annonse

Acer skal ifølge NTB sikre et integrert energimarked i EU ved å harmonisere medlemsstatenes regelverk på dette feltet.

Stortinget stemte i fjor for at Norge skal slutte seg til EUs tredje energimarkedspakke.

Senterpartiet mener konsekvensene er at Norges konkurransekraft svekkes. 

annonse

«Det handler ikke om sosial utjamning, det handler ikke om klimakrise eller andre gode formål, det handler om markedskreftenes frie flyt i et felles marked. Noe unntak er det derfor ikke for energipolitikken eller energi som vare. Målet er fri flyt, utjamning av pris og like konkurransevilkår for å oppnå det enkelte kaller et «fungerende marked». Det tas ikke hensyn til lokale behov eller det enkelte lands særegenhet eller spesielle konkurransefortrinn.»

Myhrvold viser til at ren vannkraft har  tjent oss godt som middel for å bygge opp kraftkrevende industri og konkurransekraft. EUs mål er derimot utjamning av energipris, ifølge stortingsrepresentanten. 

«Energi som vare i et EU-marked vil svekke norsk konkurransekraft og styrke f.eks. tysk konkurransekraft fordi prisen vil gå opp her, og ned i Tyskland. Det er utjamning som er målet – og ett marked. Borte blir Norges konkurransefortrinn med ren energi til lav pris», konkluderer Sp-toppen. 

Les også: Stortinget knuser håp om Acer-omkamp

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon