Demokratiforkjempere samles i Hongkong søndag, et halvt år etter at demonstrasjonene brøt ut. Foto: Kin Cheung, AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Hongkong-politiet har pågrepet elleve personer for ulovlig våpenbesittelse i forkant av den store, varslede demonstrasjonen søndag.

Politiet sier i en uttalelse på sin Facebook-side at de har mottatt informasjon som tilsier at noen som har demonstrert på ulovlig vis tidligere, har planlagt å angripe politiet med våpen under demonstrasjonen søndag.

Det er første gang politiet har hevdet å ha pågrepet personer i Hongkong for besittelse av skytevåpen i forbindelse med demonstrasjonene. Ifølge politiet ble det beslaglagt en Glock-pistol, men også skuddsikre vester, sabler, pepperspray og rundt 100 kuler.

annonse

Det har vært ventet at enorme folkemengder deltar i demonstrasjonen søndag, som er arrangert av gruppen Civil Human Rights Front (CHRF).

Demonstrasjonen er lovlig, men politiet har fastslått at de kommer til å avbryte den hvis det bryter ut vold.

Det er i helgen et halvt år siden de enorme demonstrasjonene i Hongkong ble rullet i gang.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon