Ingvild Kjerkhol (Ap)og Bent Høie (H) under en utveksling på Stortinget i 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Stortingsrepresentant Ingvild Kjerkhol (Ap) reagerer sterkt på VGs avsløringer om kritikkverdige forhold i helsevesenet. Nå vil hun at helseministeren forklarer seg på Stortinget.

– VGs avsløringer er sjokkerende. Jeg blir fysisk uvel av å lese om tilstanden til eldre syke overlatt til seg sjøl. Jeg kjenner på den fortvilelsen pårørende må ha følt. Men her må man rette ansvaret mot den som faktisk har ansvar: Helseministeren. Dette kunne og burde faktisk ha vært unngått, konstaterer Ingvild Kjerkol overfor VG.

Det er VGs reportasje kalt «Reformsviket» som har fått Kjerkhol til å bekymre seg. Det fremgår av VGs omtale at det foreligger flere enn 5000 avviksmeldinger som dokumenterer hvordan pasienter er blitt utsatt for kritikkverdig behandling. Det dreier seg om pasienter som er sendt hjem i bare nattskjorten, og som er våte av urin.

annonse

Les også: Hvorfor er ubeskyttet homo-sex viktigere for helseministeren enn livsviktig kreftmedisin?

Mener Høie gir blaffen

Ingvild Kjerkhol beskylder nå helseminister Bent Høie (H) for å gi blaffen i de syke og mener at han bryr seg mer om ressursterke pasienter enn andre. Hun later ikke til å være fornøyd med regjeringens nye reform, der man har gått inn for å opprette 19 «helsefelleskap» i Norge.

annonse

– Det er en skandale at vi har en minister som toer sine hender og lanserer kartlegginger, «glidemiddelreformer» og kataloger over gode eksempler, når helsetjenesten så åpenbart trenger at noen tar politisk ansvar og gjør strukturelle endringer for å få samhandlingen til å fungere. Istedenfor har vi fått et ensidig fokus på markedsmodeller, målstyring og liggetider i sykehus, og dette har igjen gjort det lønnsomt for sykehusene å gjøre alt det VG nå avdekker, sier Kjerkol.

I en kommentar til VG avfeier statsråden kritikken fra Ap.

– Jeg ser at Aps strategi er at angrep er det beste forsvar når konsekvensene av partiets prestisjereform kommer for dagen. Ap har ikke ett eneste forslag til å bedre samarbeidet mellom sykehusene og kommunene. Hennes kritikk om at jeg ikke gjør noe med dette, faller på sin egen urimelighet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon