Lederen for Republikanerne i Senatet, Mitch McConnell. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den mest radikale forandringen vi er vitne til i dag er uten tvil de pågående demografiske endringene som foregår i alle vestlige land.

Vi som tenker fritt rundt dette har i lang tid kommentert de økonomiske konsekvensene av disse radikale endringene, og temaer som kriminalitet og kulturendringer kommer også stadig opp. Men befolkningsutskiftningen har også politiske konsekvenser – og langtrekkende som sådan. Jeg skal prøve å belyse noen av disse i dette innlegget.

De fra høyresiden som påpeker at dette foregår blir ofte anklaget for å være konspirasjonsteoretikere. Merkverdig nok kan venstresiden på samme tid snakke fritt om det.

annonse

For eksempel er det tydeligvis fordomsfritt at venstresidens Los Angeles Times (LAT) skryter av at republikanerne aldri igjen vil vinne et valg i California, på grunn av demografiske forandringer; at kun de færreste innvandrere stemmer på the Grand Old Party (GOP, kallenavn på republikanerne, red. anm.) Illustrasjonsbildet avisen velger å bruke viser latinamerikanere som vifter med meksikanske flagg og bannere, med «Nei til 187», som var et republikansk forslag fra 1994. Dette skulle begrense illegale innvandreres rettigheter i landet, men ble til tross for overveldende folkelig flertall avvist av justismyndighetene. Dette har skremt vannet av latinamerikanere, og påvirker hvordan de nå stemmer. Utviklingen over tid ville mest sannsynlig vært omtrent den samme uansett – den gikk bare hurtigere på denne måten. Samtidig har dette ført til at en rekke nye representanter ble skjøvet frem fordi de er latinamerikanske eller asiatiske.

Les også: CNN opplever rekordlave seertall etter sitt hardkjør mot USAs president Donald Trump

I artikkelen postulerer både Los Angeles Times og demokratenes strateg Bob Shrum at GOP er på vei inn i en blindgate, fordi det stadig blir færre hvite velgere i staten. Det konstateres at dette er noe som skjer i hele USA, men at det startet først i California – og at de mener dette er fremtiden. Det snakkes i stadig større grad om at USA er på vei inn i en politisk istid, hvor GOP blir skjøvet ut i kulden fra alt offentlig liv, på grunn av legale og illegale innvandrere som stemmer på demokratene, selv om de ofte er uenige i mange av deres kjernesaker.

annonse

Om en spør mange lovlig innvandrede latinamerikanere i dag, så vil de si at det naturligvis ikke er riktig at skattebetalere skal betale regningen for de som oppholder seg illegalt i landet. Likevel vil de stemme etter typiske inngruppepreferanser. De føler at de er nødt til å tenke på sine «brødre og søstre» først, før de tenker på hva som er best for staten og nasjonen de bor i. Nesten all lovlig innvandring til California kommer fra Latin-Amerika eller Asia.

De offisielle tallene lyver ikke, og det er ikke mer enn enkel hoderegning som skal til for å se hvor dette bærer, og at Bob Shrum har rett. De statene der vi først vil se en forskyvning til fordel for demokratene er de som kalles Battleground States – og hva skjer så? Ikke bare forandres valgresultatet neste gang, men det forblir slik ettersom de fortsetter å stemme på sine egne heller enn på valgkampsaker, og de er derfor lite formbare og villige til å stemme noe annet, slik som gjelder for hvite amerikanere – der fordelingen mellom de to største partiene er noenlunde lik, og varierer hvert andre år.

Historsk høy deltagelse

Mer enn halvparten av de stemmeberettigede stemte i mellomvalget i 2018, da 35 av de 100 plassene i Senatet, og alle de 435 setene i Representantenes hus var valgbare. Dette er et historisk høyt tall siden 1978, og økningen var spesielt stor blant latinamerikanere og asiater.

Ifølge Los Angeles Times var 57 prosent av Californias innbyggere hvite i 1990, og i 2020 er det anslått at dette tallet vil ha sunket til 38,2 prosent. Tilsvarende befolkningstall for latinamerikanere var 26 prosent i 1990, og omtrent 39,4 prosent i 2020. For asiater var antallet henholdsvis 9 prosent i 1990, og cirka 13 prosent i 2020. Det blir også færre svarte i staten, i 1990 utgjorde svarte amerikanere cirka 7 prosent av befolkningen i California. Det anslås at denne andelen i 2020 vil ha sunket til 5,7 prosent.

I California deler hvite amerikanere deler seg noenlunde likt mellom de to store partiene – ca. 40 prosent på demokratene, 35 prosent på republikanerne og 20 prosent på uavhengige.

annonse

For latinamerikanerne i delstaten er det derimot mindre konkurranse: 58 prosent av dem stemmer demokratene, mens republikanerne kun får 15 prosent. For asiater er tilsvarende tall 43 prosent på demokratene og 18 prosent på republikanerne. Blant svarte amerikanere i California er det hele 72 prosent som stemmer på demokratene.

I Los Angeles er kun cirka 26 prosent av befolkningen hvite amerikanere per dags dato, og den andelen forventes å fortsette å synke. Forskjellen mellom gruppene hva gjelder politiske overbevisninger handler ikke bare om trivielle ting. Amerikanernes tradisjonelt sett aller helligste frihet, ytringsfriheten, er i liten grad støttet av deres nye landsmenn. Når den politiske eliten også til stadighet forsøker å undergrave denne retten, er det vanskelig å se for seg at den vil overleve det 21. århundre.

Les også: Høyesterett i USA stanser regjeringens plan om å gjenoppta føderale dødsdommer

Det som i praksis skjer nå, er at demokratene i USA masseimporterer innvandrere som de vet kommer til å lojalt stemme demokratisk, og som de også vet er opptatt av egne inngruppepreferanser fremfor å diskutere politikk. Samtidig sier den liberale halvdelen av republikanerne at innvandring ikke er hovedproblemet – det er sosialistene man skal være redde for. Hva skjer da i praksis når de fleste innvandrere stemmer på ett eneste parti uansett hvilke saker de har – jo da har de laget seg en ettpartistat som ikke lenger trenger å høre på velgerne.

Å bruke ordet «demografi» om det som skjer er egentlig å ta ta altfor svakt på det, i virkeligheten er det snakk om en dramatisk befolkningsutskiftning, og et forsøk på å kuppe selve den demokratiske prosessen.

Dette er det samme vi ser i Vest-Europa. Globalistene ønsker masseinnvandring for å sikre seg stemmer, og flertall for sine progressive hjertesaker – og før eller siden vil vi ende i en ettpartistat det er umulig å komme ut av på fredelig vis.

Kilder:

California’s changing demographics will further doom Republicans. Los Angeles Times, 18. november 2019. [Online]. Tilgjengelig: https://www.latimes.com/california/story/2019-11-18/skelton-california-changing-demographics-republicans-democrats-elections. [Aksessert: 29. november 2019]

“Identifying the 2020 Battleground States,” Electoral Vote Map, 03. desember 2018. [Online]. Tilgjengelig: https://electoralvotemap.com/2020-battleground-states/. [Aksessert: 02. desember 2019]

Historic highs in 2018 voter turnout extended across racial and ethnic groups,” Pew Research Center. [Online]. Tilgjengelig:  https://www.pewresearch.org/fact-tank/2019/05/01/historic-highs-in-2018-voter-turnout-extended-across-racial-and-ethnic-groups/. [Aksessert: 30. november 2019]

The NRA will fall. It’s inevitable. 19. oktober 2015. [Online]. Washington Post. Tilgjengelig: https://www.washingtonpost.com/posteverything/wp/2015/10/19/the-nra-will-fall-its-inevitable/. [Aksessert: 06. desember 2019]

40% of Millennials OK with limiting speech offensive to minorities. 20. November 2015. Pew Research Center. [Online]. Tilgjengelig

https://www.pewresearch.org/fact-tank/2015/11/20/40-of-millennials-ok-with-limiting-speech-offensive-to-minorities/ [Aksessert: 06. desember 2019]

annonse

The State of Free Speech and Tolerance in America. 21. oktober 2017. Cato Institute. [Online]. Tilgjengelig:

https://www.cato.org/survey-reports/state-free-speech-tolerance-america [Aksessert: 06. desember 2019]

Les også: USA vil ta i bruk kyborg-soldater innen 2050

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon