Stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er uaktuelt for Fremskrittspartiet å ta luftambulansetjenesten tilbake i offentlig regi, ifølge partiets helsepolitiske talsperson Åshild Bruun-Gundersen.

– Nå må operatøren levere i henhold til kravene i kontrakten. Dette er fordelen med at ambulansetjenesten er konkurranseutsatt, sier hun.

– Det eneste som betyr noe nå, er å få beredskapen på plass. Det ligger ingen prestisje i denne kontrakten for vår del, pasientens trygghet og sikkerhet er viktigst, legger Bruun-Gundersen til.

annonse

Helseminister Bent Høie (H) er imidlertid ikke like kategorisk. Han anbefaler å lytte til ekspertutvalget som skal se på saken og levere sin rapport innen utgangen av neste år.

– Det vil være fordeler og ulemper med begge modellene, sier han.

Senterpartiet foreslo mandag å heve kontrakten med Babcock og la staten overta ansvaret for driften.

annonse

Lørdag ble det kjent at fem ambulansefly var satt på bakken fordi de skal ha mistet motorkraft under landing. Selskapet Babcock vet ikke når feilen vil være løst.

Luftambulansetjenesten HF har det overordnede driftsansvaret for all luftambulanse i Norge. Foretaket eies av de fire regionale helseforetakene. Den operative delen av tjenesten settes ut på anbud.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon