Danmarks miljøminister har iverksatt et pilotprosjekt hvor vakthunder skal hindre at ulv går til angrep på beitedyr. Illustrasjonsfoto Per Løchen / NTB scanpix.
annonse
annonse

Mener norsk ulvepolitikk er et overgrep

Millian Ødegaard fra Setskog skriver i Nationen om norsk ulvepolitikk. 

Han mener den norske ulvestammen ikke er vernet av internasjonale konvensjoner. 

annonse

Ulven kan ikke karakteriseres som en truet og sårbar art. Ulvens biologiske prosesser og livsbetingelser er godt ivaretatt på hele den nordlige halvkule hvor den lever i vill tilstand. Den trenger ikke noe spesielt vern i Norge., hevder han i et innlegg i Nationen.

Han mener at innføringen av ulv og opprettelsen av en ulvesone langs grensen fra Halden i syd til Røros i nord for å verne om dens utvikling, ikke kan betraktes på noen annen måte enn et stort mistak, en skandale. 

Det er et overgrep mot en yrkesgruppe som gjennom århundrer har brukt utmarka som grunnlag for sitt levebrød. Noen erstatning for den belastning dette har medført for den enkelte og for tapte beitemuligheter og jaktrettigheter, er etter mitt kjennskap ikke utløst.

annonse

Det samlede tap av inntekter beløper seg minst til et nisifret beløp. Rettighetene til eiere og brukere av utmark er helt klart definert i grunnloven § 112, men som flere Regjeringer har valgt og overse.

Det er all grunn til å stille følgende spørsmål:

Er tiden inne for å vurdere et søksmål mot Staten for å ha sviktet sin plikt etter Grunnlovens §112, slik at denne utrett har kunnet passere.

Les også: Mener ulven har blitt satt ut i naturen av mennesker

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon