En kvinne forlater en restaurant i Jeddah i Saudi-Arabia, der det er egne innganger for kvinner og menn. Saudiarabiske myndigheter vil ikke lenger stille krav til at restauranter og kafeer må ha egne innganger for kvinner og menn. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Det vil ikke lenger stilles krav til å ha egne innganger for kvinner og menn på restauranter og kafeer i Saudi-Arabia, opplyser myndighetene i landet.

Spisesteder i kongeriket i Midtøsten har fram til nå måttet tilby to innganger: En for kvinner og familier og en annen for menn.

Det blir det slutt på nå, kunngjorde kommunaldepartementet i Saudi-Arabia på Twitter søndag. Det skriver Arab News.

annonse

En talsperson for departementet som søndag ble kontaktet av Reuters , spesifiserer imidlertid ikke om det også blir slutt kjønnsdelte områder inne på restauranter og kafeer.

De nye reglene er ikke obligatoriske. Det betyr at restauranteiere fortsatt kan opprettholde de separate inngangene, dersom de vil det, opplyser talspersonen til nyhetsbyrået.

Regelendringen ser ikke ut til å inkludere offentlige bygninger som skoler og sykehus, ifølge Reuters.

Ordfører i Mekka Mohammed Abdullah Al-Quwaihis sier til Arab News at endringen vil «lette mange forhold og begrensninger» for restauranteiere.

annonse

– Endringen vil føre til økte investeringer og flere og ulike restauranter, sier han.

Det erkekonservative muslimske kongedømmet har gjort flere regelendringer for kvinner i landet de siste årene. For to år siden kunne kvinner i landet for første gang kjøre bil og dra på fotballkamper, men kvinnene har fortsatt svært begrensede rettigheter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon