Illustrasjonsfoto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

For andre kveld på rad ble politibiler ramponert i gatebråk i den svenske byen Trollhättan mandag, og det ble kastet stein mot politiet.

– En politibil som patruljerte ble rammet. Bilen fikk punktering og bulkskader og måtte hentes med bergingsbil, men ingen politifolk ble skadd, sier pressetalsperson Peter Adlersson.

Flere gjenger var i bydelen Kronogården mandag kveld. De kastet stein mot politiet, skjøt raketter og fyrte av kinaputter. Veiskilt ble revet ned. Men ved 22-tiden var alt rolig igjen, og ingen var blitt pågrepet, opplyser politiet.

annonse

Også søndag kveld var det uroligheter i samme bydel. Politiet fikk meldinger om flere ungdommer som løp rundt og skjøt raketter og tente på kinaputter. To biler ble satt i brann, og bakvinduet på en politibil ble knust. Politiet sendte flere patruljer til stedet. Situasjonen roet seg, men blusset opp igjen senere. Opptil 40 ungdommer deltok, før stemningen nok en gang var rolig senere på kvelden. Heller ikke søndag ble noen pågrepet.

Svensk politi har ikke forklart hvorfor det har vært gatebråk i Trollhättan to kvelder på rad. Byen ligger om lag 100 kilometer fra norskegrensen og er blant annet kjent som Saab-fabrikkens hjemsted.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon