Donald Trump . Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Demokratene er klare for å offentliggjøre flere anklagepunkter mot president Donald Trump i riksrettsprosessen i USA.

Demokratene skal offentliggjøre to anklagepunkter som dreier seg om maktmisbruk og motarbeiding av Kongressen, ifølge tre tjenestemenn som er kjent med saken, skriver Washington Post.

Representantenes hus skal stemme over anklagene neste uke, ifølge kildene.

annonse

En tredje anklage som dreier seg om hindring av offentlig rettsutøvelse, er blitt diskutert, ifølge CNN.

Lederen for utenrikskomiteen i Representantenes hus, Eliot L. Engel, har sagt til journalister at det vil bli holdt en pressekonferanse om saken tirsdag klokken 9 lokal tid.

Ti timer langt møte

– Etter min mening er det mye enighet, sa Engel videre etter å ha deltatt på et møte på kontoret til Nancy Pelosi, lederen for Representantenes hus, som skal ha vart i nesten ti timer.

annonse

Demokratene på møtet skal ha vært enige om at Trumps forsøk på å få Ukraina til å etterforske sin politiske rival Joe Biden, gikk mot amerikansk utenrikspolitikk og tjente presidentens egne interesser.

– Mange av oss mener at det som skjedde med Ukraina, ikke er noe vi bør lukke øynene for, sa Engel.

Skal følge samvittigheten

Pelosi ønsket mandag ikke å kommentere hvilke konkrete anklager de skal komme med. På spørsmål om hun har nok stemmer til å få Trump stilt for riksrett, svarte hun at hun vil at politikerne skal avgi sin stemme samvittighetsfullt.

– I en sak som denne teller vi ikke stemmer. Folk skal bare gjøre det kjent hva de tenker om det. Jeg har ikke telt stemmer, og jeg kommer ikke til å gjøre det, sa hun på et arrangement i regi av Wall Street Journal mandag.

President Donald Trump har gjentatte ganger kritisert riksrettsprosessen på Twitter, men han ga ingen offisielle uttalelser om saken mandag.

Det hvite hus har så langt ikke vært samarbeidsvillige i riksrettsprosessen. Demokratene har flertall i Representantenes hus, som avgjør om Trump skal stilles for riksrett. Men det antas at han i så fall vil bli frikjent av det republikanske flertallet i Senatet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon