Skjermbilde NRK.no
annonse
annonse

NRK vier i dag et stort oppslag til et brev angivelig skrevet av 15 barn, deriblant den verdensberømte klimaaktivisten Greta Thunberg. Overskriften er dette:

«Greta Thunberg beskylder Norge for å bryte barns menneskerettigheter»

Mottakere av brevet skal være ledere for olje- og gassproduserende land, deriblant Erna Solberg. Å fortsette å utvinne olje og gass er i strid med FNs barnekonvensjon, er budskapet som visstnok formidles.

annonse

«Beskjeden til Norge er klar: ved å fortsette å utvinne olje og gass, gjør dere klimakrisen verre, og setter barns fremtid på spill. Derfor må dere slutte å lete etter mer, og trappe ned det som allerede er i gang,» skriver NRK.

NRK følger opp i artikkelen med «informasjon» om Norge som klimanasjon:

– Brevet til Solberg peker på at Norge har vært forkjemper for klima internasjonalt. Samtidig har vi ikke nådd våre egne klimamål, og vi fortsetter å utvinne olje og gass. Brevet trekker blant annet frem Johan Sverdrup, det enorme nye oljefeltet som åpnet i oktober. På det meste vil feltet kunne produsere rundt 660.000 fat olje per dag, skriver NRK.

annonse

Og det er Johan Sverdrup-feltet NRK setter fokus på i utspørringen av Klimaminister Ola Elvestuen. Han heviser til Stortinget i sitt svar.

– Det var bred enighet på Stortinget om å gå inn for Johan Sverdrup, sier han spakt.

NRK lar da 14 år gamle Alexandria Villaseñor fra USA avslutte artikkelen:

– Norge kan utgjøre en forskjell hvis dere tar grep nå. Ungdommen vil være der for å holde dere ansvarlige og sørge for at dere følger opp.

Kommentar

De femten barna NRK forteller om er profesjonelt fremstilt på siden Children VS Climate Crisis.

annonse
Skjermbilde hjemmeside

Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Disse barna er ført sammen av et profesjonelt apparat av voksne. De har en mediekontakt på hjemmesiden som journalister som NRK kan henvende seg til. Som det står: «For ytterligere informasjon eller for å organisere intervjuer, kontakt Deborah Schwartz».

Skjermbilde hjemmeside

Det er penger – mye penger – bak disse aktivistene/barna.

Det er Michael Hausfeld, leder i advokatfirmaet Hausfeld, som «har skrevet brevet til statsministeren på vegne av barna,» kan NRK fortelle.

Jeg googler Hausfeld og da blir det klart at norske medier er «først ute» med denne verdensnyheten om barnas brev til verdens statsledere. Hausfeld viser seg å være en 73 år gammel advokat i Washington D.C. og han har gjort seg bemerket med noen søksmål om miljø og sport tidligere. Han er etter egne utsagn også opptatt av menneskerettigheter.

Advokat Michael Hausfeld. Skjermbilde YouTube.

Manipulasjon og uredelig «journalistikk»

Hele oppsettet, bruken av den aldrende Hausfeld og barnas tilstedeværelse på klimatoppmøtet i Madrid peker mot en godt finansiert kampanje som voksne mennesker står bak. Men dette problematiserer ikke NRKs journalister med et ord. De er snarere mer enn villige mikrofonstativer for spredningen av frykt og overdrivelser om det som fortsatt bare er modeller for klimaendringer og deres konsekvenser. Og for dette formålet brukes barn.

Les også: Pressestøtten er ment å opprettholde gammelmedienes kontroll over hva folk blir fortalt

Å plante ideer i hodet på ungdom om at foreldregenerasjonen er noen fæle typer som ødelegger for dem selv og for kloden, er naturligvis ikke så vanskelig. Det er bare en styrt, kontrollert form av det ungdomsopprøret de fleste går igjennom som del av det å bli voksen. Men å se hvordan voksne nettopp bruker barn og ungdom på denne kyniske måten og på sett og vis kupper det psykologisk betingede ungdomsopprøret i klimaaktivismens tjeneste, er tragisk.

Og i fremste rekke av dette journalistiske makkverket, finner vi NRK. Kanalen som får seks milliarder kroner hvert år av skattepengene våre og som lønner sin egen sjef med 3,14 millioner hvert år.

Det er et tragisk vitnesbyrd om tilstanden i kongeriket Norge.

Les også: Resett-bok nå på plass i bokbutikker

Støtt oss ved å tegne abonnement eller kjøp boken «Veien til Resett».

Vipps 124526.
Bank 1503.94.12826.

annonse

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon