Gisle Meininger Saudland (Fremskrittspartiet) Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
annonse

I et brev til Erna Solberg hevder Greta Thunberg og 15 andre barn at Norges utvinning av olje og gass strider med FNs barnekonvensjon, skriver NRK

Klimakrisen er en trussel mot menneskerettighetene, hevder de.

Beskjeden til Solberg er at Norge må slutte å lete etter ny olje og legge ned oljeproduksjonen. 

annonse

Les også: Greta Thunberg kritiserer Erna Solberg for norsk oljepolitikk 

Bare tull  

Gisle Meininger Saudland, klimapolitisk talsmann for Fremskrittspartiet, forteller Resett at disse påstandene er langt fra sannheten: 

Det er med all respekt å melde bare tull. Norsk oljeproduksjon betaler for de unges framtid. 

annonse

Klimahysteriet har han lite til overs for. 

– Jeg forsøker å ha et nyansert forhold til dette. På en side tror jeg at mennesket påvirker klima, men jeg nekter å bli hysterisk. Å legge ned oljeproduksjonen er ikke fasiten eller svaret på å løse klimasituasjonen, sier han og legger til: 

– Kinas kraftverk slipper ut mer co2 enn hele Norge til sammen. Dersom verden går under så er det ikke på grunn av norsk oljeproduksjon.

Unyansert 

Saudland forteller at han oppfatter den norske klimadebatten som svært lite nyansert. 

annonse

– Kina setter opp store kraftproduksjoner, mens i Norge snakker vi om kjøtt- og flyskam. Det viser hvor lite nyansert debatten i Norge er. 

Når det gjelder olje- og gassproduksjonen bidrar den positivt til reduksjon av utslipp: 

– For hver kubikkcm med gass vi selger til Europa, erstatter vi kull som har mye høyere utslipp enn gass. Vi bidrar å holde utslipp nede, sier han og legger til at Norges olje- og gassproduksjon er mye renere enn andre alternativer. 

Les også: Greta Thunberg: – De hører oss, men handler ikke 

Et paradoks 

Det er ikke bare Greta Thunberg som er inkonsekvent. Mange miljøorganisasjoner i Norge mottar støtte fra staten. At disse kjemper for å legge ned den norske oljesektoren anser Saudland som et paradoks. 

– Den offentlige støtten er i realiteten oljepenger. Norske miljøorganisasjoner bruker altså oljepenger for å bekjempe oljenæringen. Snakk om å sage av greina du sitter på.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon