Russlands president Vladimir Putin. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den georgiske mannen som ble drept i Berlin i august, var en «forbryter» som var involvert i et angrep i Moskva, sier Russlands president Vladimir Putin.

I forbindelse med Putins møte i Paris med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier Russlands president at han ikke kjenner til hva som skjedde med den georgiske mannen, men sier at han tidligere har vært involvert i organisert kriminalitet, skriver Reuters.

Putin sier mannen har vært involvert i et angrep på metroen i Moskva og dermed hadde forårsaket mange siviles død, ifølge nyhetsbyrået DPA.

annonse

– I Berlin ble en soldat som var ettersøkt i Russland, drept. Et blodtørstig og brutalt menneske, sier Putin mandag.

Tyskland har utvist to russiske diplomater etter drapet, som skjedde på en høylys dag i august i en travel gate ved den populære parken Tiergarten. Diplomatene ble utvist fordi russiske myndigheter ikke har samarbeidet i drapsetterforskningen.

Tyske myndigheter har mistanker om russisk innblanding i skytingen i Berlin, ifølge DPA.

En 49 år gammel mann fra Russland er pågrepet i forbindelse med drapet. Han mistenkes også for å ha vært involvert i drapet på en russisk forretningsmann i 2013, har DPA tidligere omtalt.

Tysklands statsminister Angela Merkel sier mandag at hun forventer at Russland vil samarbeide i saken.

Den tyske etterforskningen undersøker også mulige bånd til tjenestemenn i den russiske republikken Tsjetsjenia.

Drapsofferet skal ha kjempet med tsjetsjenske opprørere tidlig på 2000-tallet. Han overlevde et attentat i mai 2015 i Georgias hovedstad Tbilisi.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon