Illustrasjonsfoto: Peter Kruger / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

En utenlandsk mann i Sverige slipper unna med en fengselsstraff på bare 1,5 år, etter å ha voldtatt en jente med psykisk funksjonshemming. 

Den 20 år gamle utlendingen kom over den sårbare jenta et sted utendørs i et område kalt Sörmland i det midtre Sverige. Han førte jenta med seg til sin leilighet, der han fullbyrdet en voldtekt. Dette rapporterer statskanalen SVT.

Mannen skal dessuten ha tatt frem en kniv og truet jenta på livet, dersom hun ikke gjorde som han ville.  

annonse

Etter overgrepet dusjet han jenta, og forsøkte å få henne raskt ut av boligen. Likevel ble det funnet rester av mannens sperm i jentas truser og hår. 

Les også: Sverige: Ungdomsgjeng torturerte katt, ble kastet ut av skolen

Nekter straffskyld

annonse

Innvandrermannen har nektet for å ha begått kriminalitet, og hevder at det var den psykisk funksjonsnedsatte jenta som ønsket å ha sex med ham. Dette later tingretten i Nyköping imidlertid ikke til å tro på.

«Det savnes grunn til å tvile på hennes opplysninger om at hun ikke deltok frivillig i de seksuelle handlingene, samt at hun verbalt ga dette til kjenne», skriver domstolen, som også påpeker at jentas funksjonshemming gjør henne mer sårbar, i tillegg til at hun har vanskelig for å forsvare seg. 

Til tross for dette, har tingretten kun idømt mannen en fengselsstraff på 1,5 års fengsel. Deretter skal han bli utvist. Han må også betale offeret en oppreisning på 140 000 kroner. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon