Mogadishu. REUTERS/Feisal Omar
annonse
annonse

Tungt bevæpnede opprørere har i Somalias hovedstad Mogadishu gått til angrep på presidentpalasset og et hotell like i nærheten. Minst fem er drept.

Fem tungt bevæpnede opprørere gikk først til angrep på sikkerhetsstyrker ved det tungt bevoktede presidentpalasset i sentrum av byen, ifølge politiet.

De to påfølgende timene var det kraftig skuddveksling og granateksplosjoner, og det var også skyting ved SYL-hotellet like ved.

annonse

– Jeg kan ikke bekreftet det, men det ser ut som at hotellet utsettes for et terrorangrep, sier Abdirahman Adan i sikkerhetsmyndighetene.

En politimann opplyser at sikkerhetsstyrkene nedkjempet opprørerne før de kom seg inn i hotellet.

SYL-hotellet har gjentatte ganger vært gjenstand for angrep fra den ytterliggående islamistiske opprørsgruppa al-Shabaab. Gruppa har også tatt på seg ansvaret for tirsdagens angrep, ifølge en lokal radiostasjon.

annonse

– Det vi vet så langt, er at to hotellvakter, en islamistkriger, en regjeringsansatt og en sivil er bekreftet drept i angrepet, sier politimannen Ahmed Bashane til nyhetsbyrået DPA.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon