- Resett - https://resett.no -

Opprørere til angrep mot presidentpalass og hotell i Somalia

Tungt bevæpnede opprørere har i Somalias hovedstad Mogadishu gått til angrep på presidentpalasset og et hotell like i nærheten. Minst fem er drept.

Fem tungt bevæpnede opprørere gikk først til angrep på sikkerhetsstyrker ved det tungt bevoktede presidentpalasset i sentrum av byen, ifølge politiet.

De to påfølgende timene var det kraftig skuddveksling og granateksplosjoner, og det var også skyting ved SYL-hotellet like ved.

annonse

– Jeg kan ikke bekreftet det, men det ser ut som at hotellet utsettes for et terrorangrep, sier Abdirahman Adan i sikkerhetsmyndighetene.

En politimann opplyser at sikkerhetsstyrkene nedkjempet opprørerne før de kom seg inn i hotellet.

SYL-hotellet har gjentatte ganger vært gjenstand for angrep fra den ytterliggående islamistiske opprørsgruppa al-Shabaab. Gruppa har også tatt på seg ansvaret for tirsdagens angrep, ifølge en lokal radiostasjon.

annonse
[1]

– Det vi vet så langt, er at to hotellvakter, en islamistkriger, en regjeringsansatt og en sivil er bekreftet drept i angrepet, sier politimannen Ahmed Bashane til nyhetsbyrået DPA.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474