Skjermbilde video.
annonse

Nordmenn raser av sinne etter at det ble kjent gjennom Sløseriombudsmannen at norske skattebetalere belønner mann som driter maling med millioner i kunststøtte.

Vegard Vinge er en norsk kunstner som har fått 37 millioner skattekroner de siste 12 årene for blant annet å sprute maling ut av rumpa.

«Han er antagelig den norske kunstneren som har fått flest skattekroner, noe som igjen bør bety at han er den kunstneren som byråkratene våre mener representerer kulturen vår på best måte. Er det ålreit å streve på jobb en mandags morgen for å finansiere scene-driting?», spør Sløseriombudsmannen på si Facebook-side.

annonse

– Søppel!

Det er ikke første gang kunstneren Vegard Vinge sjokkerer. Han har tidligere urinert på scenen under sine liveshow og kastet avføring på de fremmøtte.

annonse

Vinge har fått tildelt over 37 millioner skattekroner som belønning for sin ekstreme «kunst». Dette gir en inntekt på over 3 millioner kroner i året finansiert av norske skattebetalere.

I kommentarfeltet til Sløseriombudsmannen på Facebook er det kommet over tusen reaksjoner.

– Jeg kjenner jeg blir provosert og forbanna over slike ting som dette. Hvem I helvete er det som sitter og godkjenner slikt søppel? Vedkommende burde blitt brukt som toalett selv av denne «kunstneren». Det må da for faen gå an å få stilt noen til ansvar for dette? spør en person.

– Dette er en skandale! Hvor er reaksjonene fra de som sitter på stortinget og gir penger til denne galskapen? spør en annen.

– Skei Grande som «kultur«minister er stolt over tiss/bæsj-«kunsten» de støtter her til lands, den er tross alt helt på høyde med resten av politikken, skrives det.

annonse

Les også: Naken «kunstner» får 750.000 skattekroner i støtte av Kulturrådet, har tidligere tatt avtrykk av ræva

De 37 millioner skattekronene Vinge har blitt tildelt skal blant annet ha gått til å lønne seg selv og finansiering av produksjonen som innebærer maling osv.

– At skattepenger går til galskap er direkte sykt, og må ta slutt, hva med å konfrontere kulturstatsråden direkte ? Vi får sette debattens Fredrik Solvang på saken, skrives det i kommentarfeltet.

Svarer ikke

Til Nettavisen  sier kulturminister Trine Skei Grande at hun ikke vil gå inn i enkeltbevillinger.

– Kulturrådet vurderer ikke søknader basert på enkeltvirkemidler i en forestilling, men gir – over denne tilskuddsordningen – tilskudd med formål å utvikle kunstnerskap på lengre sikt, svarer seniorrådgiver Thomas Hansen i Kulturrådet.

Kunstneren har ikke besvart Nettavisens henvendelser.

 

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse