Hurtigruten på vei ut fra Hammerfest. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse
annonse

Barn i Hammerfest har vært borte fra skolen i nesten ett år. Ingen later til å være spesielt bekymret.

33 barn i alderen 1 til 12 år med somalisk opprinnelse men med norsk statsborgerskap, ble høsten 2018 flydd til Dubai, siden har ingen sett eller hørt noe til dem, skriver Hege Storhaug i HRS.

Les også: Somalisk kvinne pågrepet og siktet for grov omsorgssvikt (+)

annonse

– IMDi Nord ble kontaktet av Innvandrertjenesten i Hammerfest som ba om bistand da det var bekymring vedrørende barn i grunnskolen som ikke var på skolen. Dette var høsten 2018, opplyser regiondirektør i IMDi, Dulo Dizdarevic i en epost til avisa Hammerfestingen.

Lov å reise på ferie

Rådmannen i Hammerfest, Leif Vidar Olsen, sier at «Vi kan ikke nekte noen å reise på ferie eller turer ut av landet.»

annonse

Seksjonsleder Asgeir Aule ved Hammerfest politistasjon uttaler følgende vedrørende kritikk av politiets involvering i saken:

– Når barn ikke møter på skole varsler skolen barnevernet, og barnevernet melder videre til politiet. Vi har saker registrert hos oss som har kommet fra barnevernet. Så det blir feil å si at vi ikke har vært involvert.

Hege Storhaug uttrykker en bekymring for at barna skal bli  kjønnslemlestet og hvilke forhold de lever i. Hun sier at HRS vil følge opp denne saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon