Russlands utenriksminister Sergej Lavrov var tirsdag i USA for første gang på over to år. Både USAs president og utenriksminister advarer Russland mot innblanding i valget 2020. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

USAs president Donald Trump advarer mot russisk innblanding i valget i USA neste år, men Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier det ikke har vært tema.

Det hvite hus sier i en uttalelse at Trump «advarte mot russiske forsøk på å blande seg inn i valget i USA».

Etter at uttalelsen ble offentliggjort, sier Lavrov at han ikke har sett den, men sa at «vi har faktisk ikke engang diskutert valg».

annonse

Lavrov, sammen med USAs utenriksminister Mike Pompeo, orienterte presidenten om «det bilaterale forholdet mellom USA og Russland», ifølge uttalelsen.

Hensikten med møtet er fortsatt vagt, ifølge nyhetsbyrået DPA. Dette var Lavrovs første tur til USA på mer enn to år.

I uttalelsen fra Det hvite hus står det også at den amerikanske presidenten oppfordret Russland til å løse konflikten med Ukraina.

annonse

Også Pompeo kom med samme valg-advarsel til Russland tirsdag. Det sa han på en pressekonferanse med Lavrov.

– Når det gjelder innblanding i våre innenrikspolitiske affærer, var jeg klar. Det er uakseptabelt, sa Pompeo.

President Trump sier også handel, Iran, Nord-Korea og nedrustningsavtalen INF ble diskutert i møtet med Lavrov, i tillegg til valginnblanding.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon