Greta Thunberg climate activist from Sweden, Xiye Bastida and Alexandria Villaseñor, climate activists from the United States, poses for a photo at the UN Headquarters. NTB
annonse
annonse

14 år gamle Alexandria Villaseñor har sammen med 16-åringen Greta Thunberg lagt klimapress på Norge og statsminister Erna Solberg.

Begge to er deltagere på klimatoppmøtet i Madrid, hvor blant annet Norge har sendt flere av sine stortingsrepresentanter for å representere Norge.

Den amerikanske 14-åringen, som nettopp er blitt tenåring, har blitt intervjuet av statskanalen som gir henne stor oppmerksomhet på nrk.no. Villaseñor sier hun ble klimaaktivist etter å ha sett Greta Thunbergs aktivisme.

annonse

– Klimakrisen er den største utfordringen min generasjon står overfor. Vår fremtid vil bli endret av klimakrisen på alle måter. Den vil påvirke hvor vi bor, hva slags jobb vi har, om vi stifter familie. Disse landene må ta grep for å beskytte fremtiden til min generasjon, sier Alexandria Villaseñor til NRK.

– Forverrer klimakrisen

Nå har 14-åringen, sammen med Gretha Thunberg og 14 andre barn, sendt brev til Erna Solberg og Canadas statsminister Justin Trudeau der de krever at Norge blant annet slutter å lete etter olje.

annonse

«Ved å fortsette å utvinne olje og gass, gjør dere klimakrisen verre, og setter barns fremtid på spill. Derfor må dere slutte å lete etter mer, og trappe ned det som allerede er i gang», står det i brevet.

Erna Solberg har også deltatt på klimammøtet i Madrid og hold tale på åpningsdagen forrige mandag. Hun bekreftet i et intervju med NRK at verden er inne i en «klimakrise».

– Vi har selvfølgelig en krise, med så store klimautslipp, men klimakrisen kommer til å bli enda større i årene fremover. Derfor bør vi vente med å bruke de største ordene med en gang. Men om vi ikke får gjort noe, vil dette bli en stor, alvorlig krise for hele verden, sa hun til NRK.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon