Silje Solberg jubler under VM-kampen mellom Norge og Tyskland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Ingen semifinalister har mer kamptid enn Silje Solberg hittil i VM. Råkjøret hennes fortsetter, men alt legges til rette for at hun skal holde helt hjem.

Med 6 timer og 39 minutter av åtte mulige timer, er Solberg i ferd med å sette en norsk rekord.

– Jeg kom inn på det norske landslaget i 2005, og siden da har vi ikke hatt det på denne måten. Det er meget imponerende det Silje har gjort hittil. Det er krevende fysisk, men også psykisk, sier Norges keepertrener Mats Olsson til NTB.

annonse

Som regel har Norge hatt to nesten likeverdige keepere i mesterskap, og det har gjort det gunstig å fordele spilletiden mer enn hva tilfellet er nå.

Suksessoppskrift

Det er sannsynlig at Solberg vil spille opp mot åtte og en halv av de ti VM-timene i Japan. Skal Norge ta et nytt gull, i så fall sitt fjerde, må hun trolig være på topp fredag og søndag.

Dette er noen viktige punkter for at Solberg skal stå sin VM-maraton helt ut:

annonse

* Daglig massasje.

* Bruk av såkalt «recovery-bukse». Den er med på å sette fart i rekonvalesensprosessen. I tillegg opplever mange behandlingen som behagelig, og det gir et positivt pustehull i hverdagen.

* Styrketrening også mot slutten av mesterskapet.

* Formiddagslur.

* Halvannen times felles keepermøte før hver kamp.

Heldig

Det er mange slitne VM-spillere å se i Kumamoto om dagen. Noen tusler rundt med zoombie-preg og gruer seg til sluttkampene. Når reservene er brukt opp, er det ikke gøy å møte Norge eller Russland.

annonse

– Det dummeste du kan gjøre mot slutten av et mesterskap, er å hvile for mye. Det gjelder å holde det i gang, sier Olsson.

– Alle våre tre keepere i VM er veldig godt trent og har god fysikk. Den gode fysikken gjør at målvaktene tar seg raskere inn igjen etter kamper.

Solberg ble trukket ut til dopingkontroll etter Tyskland-kampen. Den gikk rimelig fort å fullføre, men keeperen var ikke tilbake på hotellet før over midnatt. Først da spiste hun middagen.

– Silje er en spiller som er veldig avhengig av å kjenne at hun har god fysikk når hun går inn i kampene. Hun vil kjenne at muskulaturen svarer når hun trykker til. Silje har en ganske fysisk spillestil, sier Olsson.

Favoritter

Norge møter Spania i semifinalen. Russland spiller mot Nederland. De fleste eksperttipsene går på at det blir en russisk-norsk finale.

Det vil i så fall være første gang siden 2007 at de to nasjonene møtes i en gullkamp i VM. Den gang var Russland altfor god for Norge i Paris-finalen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon