Pensjonsforsker Axel West Pedersen frykter at dagens pensjonssystem kan føre til fattigdom blant eldre. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Hvis du er ufør og født i 1973 vil du tape stort, ifølge Fagforbundet. 

– Om noen år kan vi få flere enslige kvinnelige pensjonister under fattigdomsgrensa, uttaler pensjonsekspert Steinar Fuglevaag i Fagforbundet til FriFagbevegelse

Fagforbundet har ifølge nettavisen fått utført en beregning fra den ledende pensjonsleverandøren i offentlig sektor, KLP. Beregningen viser at en ufør født i 1973 som går av med alderspensjon vil tape over 27.000 kroner, sammenlignet med en som jobber fram til alderspensjon.

annonse

Fagforbundet ønsker nå at skjermingstillegget for uføre må videreføres. 

– Vi vil i løpet av få år få uføre som blir alderspensjonister og med svært lave pensjonsnivåer. I stedet for å fjerne den eksisterende skjermingen, må heller Stortinget være forberedt på å skjerme de uføre fullt ut når det gjelder effektene av levealdersjusteringa, sier pensjonsekspert Steinar Fulgevaag i Fagforbundet til FriFagbevegelse.

Les også: Feilaktige Nav-anmeldelser for 36 millioner kroner

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon