Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter det konservative partiets brakvalg i Storbritannia, er det duket for handelsforhandlinger mellom Norge og britene så snart de er klare for det.

– Gårsdagens valgresultater fjerner mye av usikkerheten som har vært knyttet til brexit fram til nå, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) etter at det britiske valgresultatet ble klart fredag.

– Handelen mellom Norge og Storbritannia vil fortsette som før i overgangsperioden, og vi vil legge inn alle krefter for å forhandle fram en frihandelsavtale med Storbritannia i 2020. Der vil målet være å videreføre mest mulig av det tette økonomiske samarbeidet vi allerede har i dag, sier han videre.

annonse

Så langt i 2019 er det britiske markedet Norges femte største eksportmarked målt i verdi. Medregnet november har Norge eksportert 145.000 tonn sjømat, til en verdi av 5,8 milliarder kroner.

Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik (Frp) sier utfallet av valget i Storbritannia skaper stabilitet for sjømatnæringen.

– Med en ordnet uttreden unngår vi kaos og køer på grensen. Dette har vært et av de store usikkerhetsmomentene dersom Storbritannia skulle forlate EU uten en avtale, sier Nesvik.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon