Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

En svensk kvinne i 30-årsalderen, som var fostermor for en angivelig 15 år gammel enslig mindreårig flyktning, er nå dømt for seksuell utnyttelse av barn.

For snart tre år siden ble en 15 år gammel gutt plassert i et krisehjem i Järfälla utenfor Stockholm. Kvinnen som skulle ha omsorg for gutten er i 30-årene. Gutten flyttet etter hvert til et nytt fosterhjem, hvorpå han fortalte sin verge at han hadde hatt seksuell omgang med sin forrige fostermor – noe han kunne bevise med videomateriale. Tenåringens verge anmeldte så fostermoren. Dette rapporterer Mitt i.

Kvinnen oppgir at flyktningen tvang henne til de seksuelle handlingene ved hjelp av trusler og vold. Hun hevder også at han mishandlet henne flere ganger.

annonse

Les også: Sverige: Voldtok jente med psykisk funksjonshemming – må kun sone 1,5 år i fengsel

Trodde gutten var 23

Tingretten vedkjenner at det finnes tegn på at gutten har vært voldelig. Man bedømmer derimot at det ikke finnes bevis for at dette er koblet til de seksuelle handlingene. Retten anser ut ifra videoklippet at den seksuelle relasjonen mellom kvinnen og den 15 år gamle flyktningen var frivillig. 

Kvinnen påstår at hun trodde gutten var 23 år gammel. Tingretten mener på sin side at kvinnen må ha visst at gutten ifølge svensk forvaltning var under 18 år gammel, da han flyttet inn hos henne. 

annonse

Kvinnen er nå dømt, for seksuell utnyttelse av barn, til vilkårlig dom og samfunnstjeneste.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon