Collage. USAs marinesekretær, Thomas B. Modly, og USS Gerald R. Ford. Foto: Scanpix.
annonse
annonse

President Donald Trump bekymrer seg stadig for vedvarende problemer knyttet til USS Gerald R. Ford – det første av USAs nyeste generasjon av Ford-klasse hangarskip.

Military.com melder at USAs nye fungerende marinesekretær, Thomas B. Modly, derfor har gjort det til en av sine viktigste prioriteringer å løse dem i tiden fremover, noe som han gjorde klart under en tale på «Det årlige forsvarsforumet til Det amerikanske marineinstituttet» i Washington på torsdag:

– Jeg var på hangarskipet Gerald R. Ford i forrige uke. Ford er noe presidenten er veldig opptatt av, sa han.

annonse

– Han snakker mye med oss ​​om det, og jeg tror bekymringene hans er berettiget fordi skipet er veldig, veldig dyrt og det må fungere, la han til.

Fødselsproblemer

Det avanserte nestegenerasjons hangarskipet – som har en prislapp på 13 milliarder dollar – har blitt plaget av flere problemer siden det ble levert til den amerikanske marinen i mai 2017.

Les også: Forretningsargumentet bak «superhangarskipet» USS Gerald R. Ford begynner å rakne

annonse

Det har oppstått store forsinkelser – knyttet til de 23 nye teknologiene som superhangarskipet skal inkorporere – som truer med å utsette USS Gerald R. Fords første jomfrutur, planlagt til 2021.

– Det er en sti av tårer som leder til der vi er nå, men vi må fikse skipet og sørge for at det fungerer, forklarte Modly.

«Gamechanger»

Modly er likevel sikker på at den amerikanske marinen vil få kontroll på situasjonen, slik at Ford-klassen av nye hangarskip vil ta den amerikanske flåten til et nytt nivå.

– Med alt som Ford vil være i stand til å gjøre, vil det bli en «gamechanger» for oss. Vi må bare sørge for at den kan gjøre det, fordi vi har flere som kommer etter den, avsluttet han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon