Familie av dem som var om bord på et chilensk militærfly som styrtet på vei til Antarktis mandag, ankom Punta Arenas fredag. De skal levere sitt DNA slik at de omkomne kan identifiseres. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Levninger som tilhører de savnede om bord på et chilensk militærfly som styrtet på vei til Antarktis, ble fredag fraktet til en militærbase for identifisering.

Levningene ble fraktet om bord på et fly av typen C-130 Hercules, samme flytype som styrtet i Drakestredet tirsdag, og ble levert til lokale myndigheter, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Totalt 39 familiemedlemmer til elleve av de døde fløy fredag fra hovedstaden Santiago til Punta Arenas, hvor militærbasen ligger, for å levere sitt DNA.

annonse

38 personer – 21 passasjerer og 17 mannskaper – var om bord på flyet som var på vei fra Chabunco-basen i Punta Arenas i Chile da det mistet radiokontakt over Drakestredet 500 kilometer unna basen Frei Montalva i Antarktis.

Myndighetene har ikke sagt noe om hva som kan være årsaken til ulykken, men årsaken etterforskes. Flyet sendte ikke ut nødsignal i forkant av ulykken.

Vrakrestene fra flyet er funnet i et område på 30 kvadratkilometer i Drakestredet, stredet mellom Sør-Amerika og Antarktis.

annonse

En del av etterforskningen er en WhatsApp-lydmelding som en av passasjerene sendte til en av sine slektninger og som angivelig sier at flyet hadde strømproblemer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon