En mann forsøker å hvile ut på FNs klimakonferanse COP 25 i Madrid, som trekker ut i langdrag. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er fortsatt stor uenighet på FNs klimakonferanse i Madrid. Flere av verdens største klimasyndere nekter å bidra mer for å begrense den globale oppvarmingen.

Lørdag kveld pågikk forhandlingene fortsatt, mer enn ett døgn på overtid.

Flere internasjonale nyhetsmedier melder at det er stor skuffelse og sinne blant mange av de 196 deltakerlandene over at land som Brasil, India og Kina trenerer forpliktelser som ble vedtatt i Parisavtalen i 2015.

annonse

Et utkast til slutterklæring ble forkastet tidligere på lørdagen. Lørdag ettermiddag opplyste arrangørlandet Chile at et nytt utkast vil bli lagt fram i løpet av kvelden.

Fortsatt ingen enighet på klimakonferansen i Madrid

Natt til søndag pågår fortsatt forhandlingene på FNs klimakonferanse. Flertallet av delegasjonene på konferansen har bedt om en mer ambisiøs slutterklæring.

annonse

Et utkast til en slutterklæring ble forkastet tidligere lørdag. Natt til søndag opplyser lederne for konferansen at de jobber med et mer ambisiøst utkast, og at de har oppfordret delegasjonene til å inngå kompromisser.

Andres Landerretche i Chiles delegasjon, som arrangerer konferansen, sier slutterklæringen vil inneholde tiltak som er foreslått av flertallet av de 196 delegasjonene.

– Det er et stort utvalg av bekymringer, men mot slutten av dagen har det store flertallet av delegasjonene bedt om en mer ambisiøs tekst, og det er det vi har kommet fram til, sier Landerretche.

Klimakonferansen skulle egentlig avsluttes fredag klokken 18. Den har pågått i over to uker.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon