Martin Sellner. Foto: GEORG HOCHMUTH / APA / AFP / Austria OUT
annonse
annonse

En domstol i Østerrike har stadfestet at husransakelsene mot Martin Sellner, som er en av lederne for Generasjon Identitet i Østerrike, var ulovlige.

Resett har tidligere omtalt hvordan Sellner tidligere i år ble utsatt for to husransakelser i Østerrike, som han hevdet var politisk motiverte. Etter 8 måneder der Sellner har vært mistenkt for terrorsammensluttning, har nå en domstol i Graz funnet ut at begge husransakelsene var ulovlige. Dette melder Kurier.

Slovenias tidligere statsminister Janez Jansa fra Sebastian Kurz’ ÖVPs søsterparti, og forleggeren Götz Kubitschek, var tidlig ute med å erklære støtte til Generasjon Identitet og Sellner mens prosessen foregikk.

annonse

Les også: Republikanere i Idaho vil oppheve innreiseforbudet for en østerriksk nasjonalist, så han kan gifte seg i USA

Rettferdighet

Martin Sellners daværende kjæreste og nåværende kone, Brittany Sellner (tidligere Petibone) skriver på Twitter at denne prosessen er forårsaket av spesielt én iherdig anklager fra Graz, som ifølge henne ser ut til å ønske dem dømt koste hva det koste vil – uansett grunn eller midler. Hun skriver videre at hun finner det oppløftende at retten viser at rettferdighet fremdeles finnes i rettssystemet.

annonse

Hun får støtte på Twitter av blant andre Breitbart-journalist Chris Tomlinson, som sier at dette er et skolebokseksempel på misbruk av makt for politisk vinning, og at det nå blir interessant å se hvordan dette, om overhodet, blir fulgt opp av de tradisjonelle mediene i landet. Han skriver videre at han ikke holder pusten i påvente av at media skal undersøke hvilke andre saker denne pågående anklageren har deltatt i.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon