«Vi ska se till att det blir ordning och reda i flyktingmottagandet», sa Löfven, I november 2015. Bildet er fra en tale tidligere i 2019. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

«Vi ska se till att det blir ordning och reda i flyktingmottagandet», sa Löfven, I november 2015. Nå ser vi fasiten: 122.000 nye oppholdstillatelser i 2019.

Riktignok har antallet gått ned hvert år siden toppåret  2016. Men det er det høyeste antallet noensinne hvis man ser bort fra de tre foregående år.

Alt i alt har nesten 1,6 millioner oppholdstillatelser blitt utdelt i løpet av femten år, ifølge Migrationsverket og Samtiden. I tillegg må det antas at innvandrerbefolkningen har høyere fødselstall enn den opprinnelige svenske.

annonse

Les også: Sverige: Fra «folkhem» til «failed state» på to generasjoner

– I samfunnsdebatten høres det ut som om Sverige har stengt døren for migrasjon. Ingenting kan være mer feilaktig og fake news. Migrationsverket bevilger oppholdstillatelser så pennene gløder, skriver Samtiden.

Hittil i år er 47,7 prosent av de nye oppholdstillatelsene såkalt familiegjenforening.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon