Et bilde fra karnevalet i Aalst i 2013. Karnevalet trekkes fra UNESCOs verdensarvliste som følge av rasisme og antisemittisme. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

UNESCO har bestemt seg for å fjerne karnevalet i Aalst fra verdensarvlisten som følge av rasisme og antisemittisme. Israel er glad for avgjørelsen.

Under årets utgave av karnevalet var to store, mannlige figurer plassert på en karnevalsflåte. Figurene satt på pengesekker, hadde krokete nese, hatter og sidekrøller, en henvisning til jøder. Andre som deltok i paraden, hadde også på seg Ku Klux Klan-antrekk.

Jøder og andre reagerte sterkt på paraden, noe som førte til at UNESCO valgte å trekke karnevalet fra verdensarvlisten.

annonse

FN-organisasjonen sier begrunnelsen er «grunnleggende prinsipper om verdighet, likhet og gjensidig respekt for folk», og de sier de «fordømmer alle former for rasisme, antisemittisme og fremmedfrykt».

Dagen etter avgjørelsen sier Israels utenriksminister lørdag at han ønsker «den moralske og prinsipielle avgjørelsen velkommen».

– I den tid hvor antisemittisme nok en gang fester seg bak stygge hoder, kan det ikke være noen toleranse for dette stygge fenomenet, sier Israel Katz til nyhetsbyrået DPA.

annonse

Karnevalet i Aalst ble satt på UNESCOS verdensarvliste i 2010, men avgjørelsen har en rekke ganger tidligere blitt kritisert. Karnevalet har vært arrangert i over 600 år.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon