Er dette en ekte eller falsk overskrift fra The Guardian? Skjermdump fra Twitter
annonse
annonse

Shaniqua O’Tool var en falsk Twitter-konto som utga seg for å være skribent i den venstrevridde britiske avisen The Guardian.

Mannen bak kontoen sier til Post Millennial at idéen bak Shaniqua O’Tool-karakteren var å tulle med både ytre venstre og ytre høyre. På Twitter-kontoen la han ut falske bilder av The Guardian med falske overskrifter.

Skjermdump Twitter

Han sier at inspirasjonen kom fra en Twitter-konto (So.Much.Guardian) som la ut ekte overskrifter fra samme avis, som f.eks denne fra Abi Wilkinson:

annonse

The ‘tears of joy’ emoji is the worst of all – it’s used to gloat about human suffering

– Noen av overskriftene var tilnærmet sinnsyke, så jeg følte dette var verdt litt satire, sier han. I 2017 startet han opp med å lage sine falske overskrifter under profilen Shaniqua O’Tool.

Her et par eksempler til på ekte overskrifter i The Guardian:

annonse

‘I accidentally wore my yellow suit to a requiem mass’
Brexit will spell the end of British art as we know it
Tax is getting a bad rap – it’s time to sex it up

Siden de ekte overskriftene grenset mot sinnsykdom var det enkelte som trodde de falske, satiriske overskriftene var ekte. Blant skrev det høyrevridde nettstedet Gateway Pundit 1. desember 2019 en artikkel hvor de anklaget «Guardian-skribenten Shaniqua O’Tool» for å være IS-sympatisør på bakgrunnen av en ikke-eksisterende artikkel med overskriften:

Trigger Happy Police Should Learn How to Spot a Fake Suicide Vest

Les også: BBC ba komiker endre vits for ikke å fornærme IS

Høyresiden og venstresiden reagerer ulikt

O’Tool gjorde narr av Gateway Pundit og har tidligere gjort narr av Kate Hopkins, etter at også hun ble lurt av en av hans falske overskrifter. Han gjør like gjerne narr av høyresiden som venstresiden. Men det er en viktig forskjell, sier han:

– Det er et konsistent og repeterende mønster at hvis du gjør narr av konservative eller høyrevridde folk, så velger de enten å bli med på vitsen eller å ignorere deg. Men når du gjør narr av folk på venstresiden, er min erfaring veldig annerledes. De rapporterer deg, angriper deg verbalt, mobiliserer sine følgere til å rapportere og blokkere, og forsikrer seg om at ditt navn legges til listen over «nazister som må blokkeres».

Blokkert av Twitter etter press fra The Guardian

annonse

Nå er Twitter-kontoen blokkert, angivelig etter press fra The Guardians redaktør Tom Stevens som skal ha skrevet i klagen at Shaniqua «lot som hun var en Guardian-skribent», og at «Twittermeldingene var falske og krenkende».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon