Boeing vurderer å kutte eller stanse produksjonen midlertidig av flytypen 737 MAX-fly. Her står en rekke 737 MAX parkert ved Boeings fabrikk i Seattle i USA. Arkivfoto: Elaine Thompson / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Ledelsen i flyprodusenten Boeing anser en produksjonspause som det beste alternativet så lenge den ulykkesrammede flytypen 737 MAX står på bakken.

En avgjørelse om kutt eller stopp i produksjonen kan komme mandag, opplyser kilder til The Wall Street Journal.

Årsaken er usikkerheten rundt når flytypen 737 MAX blir satt inn i ordinær drift. Ifølge WSJ er en pause i produksjonen det mest sannsynlige alternativet når styret til flyprodusenten møtes i Chicago.

annonse

Forslaget om en pause kommer etter at luftfartsmyndigheten i USA advarte selskapet om at det var for optimistisk med tanke på når flyene kunne bli godkjent.

I november meldte Boeing at 737 MAX-flyene ville være på vingene igjen i januar 2020. Det tidligere anslaget var desember.

Boeing 737 MAX var Boeings mestselgende flymodell fram til de to ulykkene i oktober i fjor og mars i år der til sammen 346 mennesker omkom. Ulykkene førte til at om lag 370 slike fly nå står på bakken verden over i påvente av en løsning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon