annonse
annonse

Klimaaktivisten Greta Thunbergs verdensturné i høst har vært lang og begivenhetsrik siden hun demonstrerte foran Riksdagen i Stockholm i fjor høst.

Lørdag kveld la Thunberg ut et bilde på Twitter, på vei hjem til Sverige for å feire jul.

«Overfylte tog»
Reiser på overfylte tog gjennom Tyskland. Og jeg er endelig på vei hjem!», skrev 16-åringen i en post med et bilde der hun sitter på gulvet på et tog, med et lass av bagasje rundt seg.

annonse

Etter publiseringen på Twitter ble det tyske jernbanenettet og jernbaneoperatøren Deutsche Bahn overøst med kritikk på sosiale medier, mens Thunberg fikk en rekke sympatimeldinger fra sine følgere. Det skriver Bild.

Gretas melding til sine over tolv millioner følgere på Instagram og Twitter ga et inntrykk av at hun måtte sitte på gulvet under reisen på et stappfullt tog.

annonse

Les også: Gammelmedias dårlig skjulte agenda

– Sete på første klasse
Deutsche Bahn gikk først ut og beklaget søndag morgen, og sa de jobbet for å få flere tog og flere sitteplasser, skriver Dagbladet.

Men så gjorde det tyske jernbaneselskapet en nærmere undersøkelse av Thunbergs reise.

– Kjære Greta. Takk for at du støttet oss i jernbanen i vår kamp mot klimaendringer. Vi er veldig fornøyd med at du var på toget vårt med hundre prosent grønn elektrisitet. Det hadde vært enda bedre om du også fortalte hvor vennlig og kompetent du ble ivaretatt av våre folk i setet ditt på første klasse, skrev Deutsche Bahn i to Twitter-meldinger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon