Tidligere FBI-sjef James Comey. Foto: AP / Andrew Harnik / NTB scanpix.
annonse
annonse

Tidligere direktør for FBI, James Comey, innrømte under en sending på «Fox News Sunday», at han var altfor selvsikker da han forsvarte sitt tidligere byrås overvåkning av den såkalte Russland-etterforskningen.

I en rapport fra Justisdepartementet og i et vitnesbyrd foran Senatet, ble det gitt uttrykk for bekymring vedrørende hele 17 alvorlige og til dels grove overtramp fra FBI, da de ba om tillatelse fra Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA), om å overvåke Trumps kampanjerådgiver, Carter Page. Det skriver Fox News.

«Han har rett, og jeg har feil», sier Comey etter at generalinspektør Michael Horowitz la frem den knusende rapporten. «Jeg var alt for selvsikker, og det som skjedde var ikke akseptabelt», fortsatte Comey.

annonse

Les også: Steele gjør avtale med justisdepartementet, Brennan i stortrøbbel

Horowitz kunne ikke finne noen dokumentasjon i det hele tatt på hvorfor overvåkingen ble igangsatt, annet enn informasjonen fra den britiske spionen, Christopher Steele. Comey benektet først dette, men da TV verten Chris Wallace leste høyt fra Horowitz sin rapport, så måtte Comey til slutt innrømme at det meste av informasjonen som ble videreført til advokatene kom fra Steele.

Da Wallace så beskyldte Comey for å forsøke å minimalisere innflytelsen Steele hadde på denne overvåkningen, svarte Comey helt enkelt:

annonse

«Hvis jeg gjorde det, så er jeg lei meg for det.»

Comey ønsket imidlertid å presisere at alle beskyldningene om at dette ble gjort for å ødelegge for Trump, kun var falske anklager. Han mente at FBI ikke var skyldig i å ha gjort noe kriminelt, men heller en del feil og forsømmelser.

Comey innrømte, etter presset fra Wallace, at det nok var rettferdig å si at FBI harlevert falsk informasjon til FISA-domstolen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon