Dette søskenparet ble funnet forlatt på en gate i Aarhus i Danmark lørdag. Foto: Østjyllands Politi / NTB scanpix
annonse
annonse

Dansk politi mener å ha fastslått at en 34-år gammel afghansk mann, som tidligere oppholdt seg i Danmark, er far til de to små barna som ble funnet i Aarhus.

34-åringen er utvist fra Danmark, og dansk politi vet ikke hvor mannen nå oppholder seg.

– Vi vet ikke hvor faren befinner seg, men trolig er han i utlandet. Vi mangler dessuten identifikasjon på moren, men antar at heller ikke hun oppholder seg i Danmark, heter det i en pressemelding fra politiet.

annonse

Barnas antatte onkel, en 33 år gammel afghansk mann, har vært inne til avhør i saken. Han har lovlig opphold i Danmark og er nå utenfor mistanke, opplyser politiet.

En 25 år gammel afghansk kvinne ble også hentet inn til avhør. Hun oppholdt seg ulovlig i landet, men har nå søkt asyl.

– Det er politiets vurdering at verken kvinnen eller mannen har begått noen straffbar handling i saken, heter det i pressemeldingen fra politiet i Østjylland.

En 54 år gammel kvinne, som ble pågrepet i Aarhus søndag kveld, ble løslatt mandag. Hun har selv oppgitt at hun er barnas farmor og er fortsatt siktet for å ha etterlatt dem i hjelpeløs tilstand.

annonse

– Det er politiets vurdering at hun etterlot barna på gaten. Motivet er ennå ikke kjent, opplyser politiet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon