Advokat Michael Hausfeld. Skjermbilde YouTube.
annonse
annonse

Greta Thunberg har sammen med 14 andre barn sendt et brev til Norges statsminister Erna Solberg. Men bak brevet står det en kjent amerikansk miljø- og menneskerettsadvokat, Michael D. Hausfeld fra Washington DC.

I brevet krever han på vegne av sine klienter at Norge skal slutte å lete etter olje og gass og dernest trappe ned produksjonen. Begrunnelsen for det er at Norge er med på å gjøre klimakrisen verre og at vi ødelegger for barnas fremtid.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen bekrefter at han har mottatt et kopi av brevet fra Greta Thunbergs advokat. Og han sier at beskjeden fra barna understreker alvoret verden befinner seg i, skriver NRK.

annonse

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse