Audun Lysbakken. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
annonse
annonse

SV-leder Audun Lysbakken oppfordrer skolebarn til å streike mer etter at klimakonferansen i Madrid ikke gikk etter planen.

To uker med klimaforhandlinger i Madrid ble ikke helt som forventet for de som kjemper for å redde verden fra den angivelige klimakrisen. 196 land, inkludert Norge, deltok i FNs klimakonferanse som endte med en vag slutterklæring søndag.

I erklæringen oppfordres verdens land til å øke kuttene i utslipp av klimagasser, samt øke samarbeidet seg imellom for at målene som er nedfelt i Parisavtalen skal kunne nås innen 2030.

annonse

Konkrete tiltak eller mål ble det derimot ikke oppnådd enighet om.

– Folkelig press

SV-leder Audun Lysbakken raser av sinne etter at fiaskoen i Madrid. I en  uttalelse på Twitter maner han til mer opprør og skolestreik blant barn og unge.

annonse

– Klimatoppmøtet endte i fiasko. Det er til å bli fortvilet av, men det er bedre å bli forbannet. Handlingslammelsen til verdens ledere viser jo bare at vi trenger ENDA MER skolestreik, ungdomsopprør og folkelig press for grønn politikk!, skriver SV-lederen.

Uttalelsen har fått mange negative reaksjoner.

– Registrerer at Lysbakke har gitt opp å vinne støtte for dette i valg, så streik og opprør er løsningen. Man skulle jo tro at “folkelig press” er noe man utøver i valg. Kunne du tenke deg å utdype dette noe nærmere, eller foretrekker du å snakke i floskler?, spør en person.

– Det burde være en tankevekker når du appellerer til barn, og en enda større en når det du appellerer dem til å gjøre er å forverre utdannelsen sin. En kan lure på om du prøver å dumme ned og kontrollere fremtidige velgere. Skummelt!, skriver en annen.

– Skuffet

annonse

Statsminister Erna Solberg (H) talte under åpningsdagen i klimatoppmøtet i Madrid.

Hun sier til TV 2 at hun er skuffet etter at det ikke ble enig i klimaforhandlingene, men at hun har store forhåpninger før neste års møte.

– Jeg hadde ønsket at vi hadde klart å bli ferdig med de gjenstående temaene som vi skulle ta i fjor i Polen, men det er vi ikke blitt. Vi har gått noen steg fremover, men det går for sakte, uttalte Solberg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon