President Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

På tross av de pågående riksrettshøringene, leder president Trump mot alle sine potensielle demokratiske rivaler før det amerikanske presidentvalget i 2020.

En meningsmåling gjort av Suffolk University på vegne av avisen USA Today, viser at Trumps støtte blant amerikanerne er bemerkelsesverdig jevn, uavhengig av hvilken demokratisk motstander han eventuelt til slutt skal gå til valg imot.

Selv om Trump slår alle, er det likevel stor forskjell på hvordan de forskjellige demokratiske presidentkandidatene gjør det når de står imot Trump i et potensielt presidentvalg.

annonse

Tallene

Joe Biden gjør det best, og får 41 prosent støtte, mot Trumps 45 prosent.

Deretter kommer Bernie Sanders, med en oppslutning på 39 prosent mot Trumps 44 prosent.

Les også: Afroamerikansk støtte til Trump når stadig nye høyder

annonse

På tredjeplass kommer Elisabeth Warren, som får 37 prosent støtte mot Trumps 45 prosent.

Nest sist kommer den ferske presidentkandidaten Michael Bloomberg, som oppnår en støtte på 34 prosent, mot Trumps 43 prosent.

Sist kommer Pete Buttigieg som får en oppslutning på 33 prosent, mot Trumps 43 prosent.

Styrker og svakheter

I meningsmålingen, kommer Trumps styrker og svakheter klart frem.

annonse

Han er foretrukket av en majoritet av mannlige velgere, mens kvinner foretrekker alle de demokratiske presidentkandidatene fremfor Trump.

Trump gjorde det bedre en alle de demokratiske kandidatene i alle aldersgrupper på 35 år og over, mens han gjør det dårligere blant velgere fra 18 til 34 år.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon