Ann Linde fikk sterk kritikk da hun som svensk statsråd dekket til håret for å blidgjøre sine iranske venner. Sylvi Listhaug er klar på at hun heller holder seg hjemme. Foto: Urban Andersson / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix
annonse
annonse

Som olje- og energiminister kan Sylvi Listhaug forberede seg på reiser til muslimske oljeland. Men blir hun bedt om tildekke seg, så blir statsråden heller hjemme, skriver TV2.

Listhaug ble nylig forfremmet til olje- og energiminister. Jobben vil innebære mye kontakt med muslimske oljenasjoner som Qatar og Saudi-Arabia. Dette er strengt religiøse land med klare regler for hvordan kvinner skal opptre i offentligheten.

Vi har tidligere sett hvordan den svenske feministiske utenrikspolitikken medførte tildekking av kvinnelige statsråder på statsbesøk i Iran.

annonse

Les også: Feministisk utenrikspolitikk i praksis: Svenskene lærer opp serbisk politi i «genusintegrering»

Men Sylvi sier klart i fra, noe lignende fra hennes side er uaktuelt.

– Jeg kommer overhodet ikke til å tildekke hodet. Jeg er en likestilt norsk dame som kommer til å insistere dersom jeg skal reise til disse landene. Hvis ikke må jeg heller bli hjemme, sier statsråden til TV 2.

– Er det ikke viktigere å fremme norske interesser?

annonse

– Norske interesser er veldig bra, og en veldig viktig norsk verdi er at vi er likestilt mellom menn og kvinner. Jeg vil ikke ta på meg noe hodeplagg for å reise til disse landene, det kommer ikke på tale, sier Listhaug.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon