President Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

USAs president Donald Trumps popularitet har gjort et byks etter at Demokratene  startet riksrettpresidenten mot ham. 

En undersøkelse Breitbart refererer fra Gallup poll viser at hans popularitet har steget fra 39 prosent til 45 prosent siden leder for Representantens hus, demokraten Nancy Pelosi, noe motvillig startet prosessen som har ledet mot dagens avstemning i Representantenes hus. 

Les også: Historisk riksrettsavstemning i Representantenes hus

annonse

Det er femte gang hans popularitet har vært oppe på 45 prosent på byråets målinger. 

Trump er svært populær blant republikanske velgere, 9 av ti, 89 prosent, sier de er fornøyd. Åtte prosent av Demokratene er også fornøyd med jobben han gjør. 

Målingen viser også at 51 prosent av velgerne er motstandere av riksrettsprosessen som i dag skal tas stilling til i Representantenes hus. Debatten foregår utover kvelden og natten norsk tid. Det er uvisst når et resultat av avstemningene vil komme, men man regner med at så godt som alle representantene vil stemme med sitt eget parti, noe som tilsier at man kommer til å gå inn for å stille presidenten for riksrett.

Representantenes hus har ifølge NTB bare ved to tidligere anledninger – mot Andrew Johnson i 1868 og Bill Clinton i 1999 – stemt gjennom at en president skal bli stilt for riksrett.

annonse

Les også: Hard ordkrig før riksrettsavstemning

En gjennomgang nyhetsbyrået AP har gjort tyder ifølge NTB på at det er stort nok flertall for godta tiltalepunktene mot Trump, som blant annet omfatter å ha presset Ukraina til å granske hans fremste rival ved valget neste år og å ha hindret Kongressens gransking ved å nekte å samarbeide.

Det har vært harde fronter i forkant av onsdagens avstemning. Trump har blant annet gått til et hardt angrep på Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, i et brev.

Presidentens talskvinne Stephanie Grisham uttalte ifølge NTB i et intervju med Fox News onsdag at Trump er svært frustrert over prosessen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon