En høytstående amerikansk general sier at USA er forberedt på en provokasjon fra Nord-Korea. Her fra da president Donald Trump møtte Nord-Koreas leder Kim Jong-un i grensebyen Panmunjom i den demilitariserte sonen mellom Sør- og Nord-Korea 30. juni. Arkivfoto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En høytstående amerikansk general tror Nord-Korea vil teste et interkontinentalt ballistisk missil og sier USA har forberedt ulike svar på en slik «julegave».

Leder Kim Jong-un i Nord-Korea har kunngjort at han vil by på en «julegave» dersom USA ikke kommer med innrømmelser i de fastlåste samtalene om atomvåpen. Uttalelsen tolkes som en dårlig skjult trussel.

General Charles Q. Brown sier til det amerikanske nyhetsnettstedet Defense One at «gaven» kan være en test av et interkontinentalt ballistisk missil (ICBM).

annonse

– Det jeg forventer, er at gaven blir en eller annen form for et langtrekkende ballistisk missil. Spørsmålet er om den kommer julaften, om den kommer første juledag, eller om den kommer etter nyttår? sier Brown.

Nord-Korea har utført flere tester ved oppskytingsanlegget Sohae i desember, og det har skutt ut en rekke missiler de siste ukene.

USAs spesialutsending til Nord-Korea, Stephen Biegun, har omtalt Nord-Koreas krav til USA som unødvendige og fiendtlige, men holder likevel døren åpen for nye forhandlinger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon