Det var stort sikkerhetsoppbud på flyplassen i Sarajevo da et fly med tidligere IS-krigere og deres familier kom hjem fra Syria. Foto: Kemal Softic / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En gruppe på 25 bosniske statsborgere, blant dem kvinner, barn og IS-krigere, er sendt hjem fra leirer i Syria, opplyser bosniske myndigheter.

Bosnias sikkerhetsdepartement opplyser at det er seks kvinner, tolv barn og sju tidligere IS-krigere i gruppa som er overlevert til bosniske myndigheter.

Mennene må regne med å bli stilt for retten for å ha organisert terrorgrupper og sluttet seg til paramilitære grupperinger i utlandet. Noen av dem er fra før etterlyst internasjonalt av bosniske myndigheter.

annonse

Flyet med de 25 bosnierne landet torsdag morgen på den internasjonale flyplassen i Sarajevo under tung bevoktning.

Bosniske myndigheter har tidligere opplyst at rundt 260 bosniske statsborgere var i leirene i Syria, blant dem rundt 100 menn og 160 kvinner og barn.

Bosnia var det første landet i Europa som innførte fengselsstraff for borgere som sluttet seg til militære styrker i utlandet. Krigere som siden har kommet hjem, er i de fleste tilfellene dømt til fengselsstraff.

annonse

De kurdiske styrkene som kontrollerer leirene med tidligere IS-krigere og deres familier i Syria, har sagt at de vil sende utenlandske krigere hjem. Flere er allerede sendt til land som Danmark og Tyskland.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon