(AP Photo/Michael Svarnias
annonse
Politiet på den greske øya Samos brukte torsdag tåregass for å spre asylsøkere som demonstrerte mot de elendige forholdene i leiren de er plassert i.
annonse

Asylsøkerne kommer i all hovedsak fra afrikanske land. De blokkerte en vei like ved leiren og kastet steiner mot politiet, melder det statlige nyhetsbyrået ANA.

Samos er en av fem greske øyer som opplever en jevn strøm av asylsøkere som kommer via Tyrkia.

De blir plassert i leirer der forholdene går fra vondt til verre. Leiren på Samos er bygd for 650 mennesker, men huser nå rundt 7.500, ifølge offisielle tall. Den greske regjering har lovet å flytte dem over til en leir som er utrustet for å ta imot minst 5.000 personer, men lokale myndigheter blokkerer denne overføringen.

annonse

Hellas er også i år migranters innfallsport til EU. FNs høykommissær for flyktninger har registrert 55.000 ankomster sjøveien og over 14.000 over landgrensen mot Tyrkia.

Bare en brøkdel av disse blir sluset videre inn til det greske fastlandet. De øvrige må belage seg på måneder i leirer i påvente av at søknadene deres om asyl blir behandlet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon