Illustrasjonsfoto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Dette er en nyhetsoversikt fra Resett, med de viktigste sakene fra innland og utland. Dette er foreløpig en beta-versjon av et nytt konsept.


00:36 NTB skriver: En mann ble torsdag kveld skutt i Uppsala. Senere samme kveld fikk politiet melding om skyting i Kristianstad i Skåne.

– Vi fikk flere telefoner om at det var avfyrt skudd i Eriksberg. Vi dro dit med flere patruljer og fant en mann med skuddskader. Han ble kjørt til sykehus med ambulanse, sier pressetalsperson Tobias Ahlén i politiet i Uppsala.

annonse

00:12 NTB skriver: En person løp inn i butikken, angrep en ansatt og sprayet personen i ansiktet med væske, før han løp fra stedet igjen.

– Det er uklart hvilken type væske det er snakk om, men det kan ha vært pepperspray, forteller Pedersen. Den butikkansatte får behandling av ambulansepersonell på stedet.


annonse

23:58 NTB skriver: Minst én person vil fredag bli evakuert fra skipet Lance grunnet medisinske årsaker.

– For at vi skal reise ut på et slik oppdrag, må det være snakk om fare for liv og helse. Dersom kapteinen trykker på den store røde knappen og sier at det er det, så kommer vi. Fram til det er det rederiet og kapteinen som er ansvarlige, sier Frode Iversen i HRS Nord-Norge til kanalen.


22:13 NTB skriver: Østlandet var preget av en del nedbør torsdag. Varmegrader på ettermiddagen medførte at regn frøs til is, og enkelte veier er torsdag kveld speilglatte.

– Sentralbordet vårt har blitt nedringt av folk som melder om glatte veier. Vi har vært i kontakt med Vegtrafikksentralen, som er ute og strør, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.


20:48 NTB skriver: En ny prognose fra Nav og Helsedirektoratet viser at trygdeutgiftene vil gå kraftig opp de neste ti årene. Hovedårsaken er at det blir flere og eldre pensjonister med alderspensjon.

– Mange går rundt og tror at effekten av at vi blir flere eldre og lever lenger fortsatt er langt fram i tid. Faktum er at vendepunktet er nå, sier seksjonsleder Ole Christian Lien i Nav til avisen.

annonse

20:38 NTB: Regjeringen bevilger penger til ny E18 vestover mellom Lysaker og Ramstadsletta. – Ingenting kan lenger stanse E18-prosjektet, sier  samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp), skriver Aftenposten.

Ifølge Dale er prisen på prosjektet beregnet til 16,3 milliarder kroner. Staten skal ta 34 prosent – 5,5 milliarder kroner – av regningen. De resterende 12,4 milliarder kronene hentes inn fra bompenger.


20:29 NTB skriver: En kvinne i 90-årene døde etter at en personbil og en lastebil kolliderte i Skien. Kvinnen var sjåfør i personbilen.

– Kvinnen omkom på sykehus like etter ulykken. Personbilen har trolig kommet over i motsatt kjørebane, opplyser Sørøst politidistrikt.


19:43 NTB skriver: Equinor har kjøpt 6,5 millioner aksjer i Scatec Solar, tilsvarende 5,2 prosent, for 754 millioner kroner.

– Gjennom dette kjøpet av aksjer i Scatec Solar, styrker vi Equinors posisjon i den raskt voksende solenergisektoren. Siden vi kjøpte en andel på 10 prosent for et år siden, har vi fortsatt å samarbeide effektivt med ledelsen i Scatec Solar. Nå realiserer vi en mulighet til å øke eksponeringen i et selskap med sterke leveranser, sier konserndirektør Pål Eitrheim for nye energiløsninger i Equinor.


18:29 NTB skriver: Én FSB-ansatt ble skutt og drept og fem andre såret da en gjerningsmann åpnet ild ved den russiske sikkerhetstjenestens hovedkvarter i sentrum av Moskva.

Nyhetsbyrået Reuters melder imidlertid at flere skudd ble avfyrt i samme område etter meldingen fra FSB torsdag kveld, og at politiet har utvidet sperringene.


18:07 NTB skriver: To personer er pågrepet og mistenkt for drap, bekrefter svensk politi etter at flere medier meldte at en tenåring var blitt knivstukket i Boden i Norrbotten.

Ifølge lokalavisa NSD brukte politiet helikopter og hundepatruljer i jakten på gjerningspersonene, hvorav én ifølge Aftonbladets opplysninger var maskert.


17:37 NTB skriver: En 20 år gammel mann er i Asker og Bærum tingrett dømt for å ha filmet to medelever på videregående skole som hadde sex, og for å ha delt videoen på Snapchat.


16:30 NTB: En stor politijakt er satt i gang etter at en tenåring ble knivstukket ved en togstasjon i Boden i Norrbotten i Sverige, melder lokale medier.


15:44 NTB: Tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett er dømt til betinget fengsel for å ha hatt en ureturnerbar asylsøker fra Eritrea som ansatt – og slipper dermed å sone.

annonse

Oslo tingrett, der saken gikk som en såkalt tilståelsessak torsdag, setter prøvetiden til to år.

Stålsett må betale en bot på 10.000 kroner.


15:06 NTB: Glatte veier fører til utforkjøringer på Østlandet torsdag ettermiddag. Politiet ber folk kjøre forsiktig.


14:24 Vårt Land skriver: Tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett slipper å sone i fengsel. Får 10.000 kroner i bot.


14:17 NTB: 84 år gamle Gunnar Stålsett forklarte i retten at han sto inne for valget han hadde tatt og kalte det en samvittighetskonflikt.


13:40 NTB: Arbeiderpartiet og SV er redd utbyggingen av vindkraft til havs kan stoppe opp nå som Sylvi Listhaug (Frp) overtar Olje- og energidepartementet.

Bakgrunnen for frykten er et intervju Listhaug gjorde i sommer. Der var hun tydelig på at hun ikke ønsket å bygge ut havvind på norsk sokkel.


13:31 NTB: Trusselen fra høyreekstreme i Norge utviklet seg i negativ retning i løpet av 2019. PST tror det vil bli forsøkt gjennomført terrorangrep i Norge i 2020.


11:29 NTB: Sylvi Listhaug er ikke den partneren havvindindustrien trenger, mener Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

Ifølge ham er Listhaug en tidligere klimafornekter som nå egentlig blir en «omstillingsfornekter».


11:21 NTB: De fire regjeringspartiene er enige om en avtale for ureturnerbare asylsøkere som har vært lenge i Norge. Nøkkeltallet i den kreative løsningen er 65 år.

– Personer som har vært i Norge i over 16 år, og der alder pluss oppholdstid i løpet av 2021 tilsvarer 65 år, vil kunne få opphold, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474


annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon