Foto: Faksimile fra Samhällsnytt.
annonse
annonse

En svensk kvinne ble med sin datter utsatt for rasistisk trakassering av mobb bestående av utenlandske menn. 

Da en svensk kvinne og hennes syv år gamle datter passerte en videobutikk kalt Hemmakveld i Karlskrona i det sydlige Sverige, ble de utsatt for trakassering av om lag 30 menn. Personalet i forretningen har oppgitt at det daglig samles store gjenger utenfor dørenes deres, og at disse mennene stjeler fra butikken. Det rapporterer Sveriges Radio.

Saken er også omtalt av Samhällsnytt.

annonse

Trakasseringen fant sted da kvinnen og hennes datter stod utenfor videobutikken, der de ventet på å bli hentet og kjørt hjem, cirka klokken 17 en ettermiddag nylig.

Les også: Video: Innvandrergjeng mishandler og urinerer på svensk gutt

Voldsom reaksjon

annonse

Datteren ønsket at moren skulle knipse et bilde av henne, noe moren gjorde med sin mobiltelefon. Dette utløste en voldsom og truende reaksjon fra mennene i gjengen som var samlet utenfor videobutikken. 

Plutselig kom 25 til 30 menn frem bort til den forsvarsløse moren med den lille jenta, og spurte om hun hadde filmet eller fotografert dem. 

– En mann kommer frem til meg så nære og spør om jeg mente han var kriminell. Nei, svarte jeg, jeg vet ikke engang hvem du er. Da kaller de meg jævla svenne, forteller kvinne til Sveriges Radio.

Tyver

Sebastian, som er ansatt i videobutikken, forteller at de ansatte er vant til at det samles store gjenger med menn utenfor deres forretning. 

– Vi er utsatt for en del tyveri. Det kan jeg ikke sitte og lyve om, sier han. 

annonse

Alexander Vujovic fra det lokale politiet oppfordrer alle som er rammet av kriminalitet i området om å anmelde. Dette for å kunne motivere flere ressurser og sikkerhetsinstallasjoner som kameraovervåkning med mer. 

– Men da kreves det som sagt at vi får innrapporteringer, så vi kan se at det er passende at vi legger de ressursene og tiden på stedet, sier Vujovic. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon