- Resett - https://resett.no -

Frankrike: Mann som drepte jødisk kvinne slipper straffesak grunnet cannabisrus

Den tiltalte som myrdet en eldre jødisk kvinne i leiligheten hennes i Paris i april 2017 slipper straffesak. Stort inntak av cannabis gjorde ham utilregnelig i gjerningsøyeblikket.

Avgjørelsen fra lagmannsretten i Paris betyr at Kobili Traore – som brutalt drepte 65 år gamle Sarah Halimi mens han ropte religiøse slagord – slipper straffesak for forbrytelsen som han har innrømmet å ha begått.

I kjennelsen heter det at 29 år gamle Traore i stedet vil bli vil bli sendt til en rehabiliteringsinstitusjon for narkotikamisbruk og forbys fra å kontakte Halimis pårørende.

annonse

Dette melder [1] Le Parisien.

«Skitten jøde»

Før drapet fant sted, hadde Halimi fortalt slektninger at hun var redd for Traore, som blant annet hadde kalt hennes datter for en «skitten jødinne» da hun var på besøk, bare noen uker før drapet fant sted.

annonse

Traore er en tidligere domfelt småkriminell, som også har frekventert en lokal moske knyttet til islamistisk ideologi over en lengre periode.

Jødisk sinne

Selv om rettsavgjørelsen var forventet, skapte den likevel sinne blant det fransk-jødiske miljøet. De har brukt store deler av dette året på å kjempe mot påstanden fra en rettsoppnevnt psykiater om at Traores kraftige inntak av cannabis gjorde han utilregnelig i gjerningsøyeblikket.

I en uttalelse som umiddelbart fulgte lagmannsrettens kunngjøring, uttrykte CRIF – det representative organet for Frankrikes jødiske samfunn – sin «forferdelse og indignasjon» over avgjørelsen.

Les også: Frankrike nær kokepunktet? [2]

– Er en antisemittisk forbrytelse den eneste forbrytelsen som blir unnskyldt av rettsvesenet på grunn av et massivt narkotikabruk, mens det i alle andre forbrytelser vil anse det for å være en skjerpende omstendighet?, spurte CRIFs president, Francis Kalifat, retorisk.

«Gud er stor»

Traore bodde i det samme offentlige boligkomplekset i Øst-Paris som Halimi, og brøt seg inn i leiligheten hennes på morgenen 4. april 2017. Han sparket og slo sitt offer, før han plukket opp hennes forslåtte kropp og kastet henne ut av vinduet.

annonse

Skrekkslagne naboer varslet politiet etter å ha hørt Halimis rop om hjelp, og rapporterte at Traore hadde ropt de religiøst-ladete slagordene, «Allahu akhbar» (Gud er størst på arabisk) og «Shaitan» (arabisk for «Satan»).

Utilregnelig

Traores advokater har insistert gjennom hele den innledende juridiske prosessen at klienten deres er avhengig av cannabis, og at hans voldsomme cannabis-inntak før drapet fant sted eliminerte dømmekraften hans.

Traore har alltid hevdet at det «var en demon som besatte ham og var ikke klar over handlingene sine på grunn av økt bruk av cannabis.»

Retten sa seg til slutt enig, og konkluderte med at Traore var for beruset på cannabis til å bli holdt ansvarlig for sine handlinger.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474