Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
Det har vært en liten økning i antallet arbeidsledige i desember, men på årsbasis har arbeidsledigheten vært relativt stabil.
annonse

– På tross av en svak økning i helt arbeidsledige i desember, ligger arbeidsledigheten fremdeles på et lavt nivå, skriver Nav-direktør Sigrun Vågeng i en pressemelding.

Andelen helt arbeidsledige lå på 2,3 prosent i desember. Arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak er 2,7 prosent i desember.

– Vi må tilbake til 2008 for å finne like lav arbeidsledighet som vi har hatt i 2019, skriver arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) i en epost til NTB.

annonse

Sist det var lavere ledighet var i 2008. Da var arbeidsledigheten 1,7 prosent.

Den høyeste arbeidsledigheten i landet er i Østfold, med 3,1 prosent ledighet. Den laveste ledigheten er i Sogn og Fjordane. Der er 1,4 prosent av arbeidsstyrken uten jobb.

Andelen arbeidsledige er høyest blant de mellom 20 og 24 år, med 2,9 prosent ledighet. Den er lavest for de under 20, med 1,4 prosent ledighet, viser tallene.

Det er høyest ledighet blant bygg- og anleggsarbeidere (3,3 prosent), og lavest blant undervisningsansatte og akademiske yrker med henholdsvis 0,7 og 0,8 prosent ledighet.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon