Byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Oslos miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg, blir bedt om å gå av.

Det er Kjell-Magne Rystad som i Nettavisen skriver om MDG-profilen som nå er i trøbbel etter å ha holdt tilbake informasjon om omfattende lovbrudd.

Les også: På tide med en timeout, Lan Marie Nguyen Berg?

annonse

Berg, som for tiden er sykmeldt,  har håndtert omfattende brudd på arbeidsmiljøloven i Energigjenvinningsetaten (EGE), på en svært kritikkverdig måte, og er nå under sterkt press. Ny informasjon avdekker punkter som gjør saken enda mer alvorlig.

Har skjult informasjon

Det var i august i år at offentligheten fikk høre om lovbruddene første gang. Da var det snakk om 557 lovbrudd. Men det viser seg at byråd Berg fikk vite om 730 lovbrudd allerede i februar i år uten å opplyse offentligheten eller sågar bystyret i Oslo om disse forholdene.

annonse

Mistanke om at det her har blitt gjort forsøk på å skjule og villede informasjon, deles av Høyres Øystein Sundelin. Han uttalte følgende til NRK:

«Det skal ikke være sånn at NRK må drive en ni måneders jakt på dokumenter før byrådet deler dem. Det oser av dårlig samvittighet og et ønske om å holde denne saken unna høstens valgkamp.»

Får støtte fra Raymond

Leder for Norsk PEN, Kjersti Løken Stavrum, henger seg på kritikken.

«Det er vanskelig å se det på en annen måte enn at man bevisst ønsket å lure journalistene, slik at NRK har rapportert feil.»

Byrådsleder Raymond Johansen, forsvarer imidlertid handlingene til Berg.

annonse

«Vi har en forpliktelse om at informasjonen vi gir er mest mulig korrekt. Dette gjaldt sensitive opplysninger om mulige straffbare forhold», sa han til NRK.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon